CHP'nin Gülüç Belde Belediye Başkan adayını belirlemek için koyduğu sandık partililerde büyük heyecan yarattı. Yapılan ön seçimde 118 geçerli oyun 75'ini alan Gökhan Demirtaş alarak CHP'nin Gülüç Belediye Başkan adayı olurken Emrah Yapıcı ise 43 oy aldı.

 

CHP'de tüm adayların bu yöntemle belirlenmesini ve özellikle belediye ve il genel meclis üyeleri sıralamasının partililer tarafından yapılmasının belediye başkanlarının "parmağını indir-kaldır" meclis üyeleri yapamayacağına dikkat çeken CHP'liler, Gülüç'te sandıktan çıkan her kim olur ise olsun kazananın CHP olacağını ifade ettiler.

Gülüç'te Gökhan Demirtaş ile Emrah Yapıcı arasında devam eden ve 133 üyenin oy kullanacağı seçimlerde sandık saat 17.00'de açılacak ve sandıktan çıkan CHP'nin Gülüç Belediye Başkan adayı olacak.  Önseçim ile ilgili olarak CHP'nin Bartın milletvekili Rıza Yalçınkaya görevlendirildi. Yalçınkaya her iki adayı ve sandık görevlilerini de yanına alarak Önder Gazetesi'nin objektiflerine poz verirken "her iki adayın da sandık sonuçlarına saygılı olacağına inanıyorum" dedi. 

 

SANDIK AÇILDI

Alınan kesin sonuçlara göre 119 oy kullanılırken 75 oy Gökhan Demirtaş'a, 43 oy ise Emrah Yapıcı'ya çıktı 1 oy ise geçersiz sayıldı. Bu sonuçla CHP'nin Gülüç Belediye Başkan adayı Gökhan Demirtaş oldu.