Kısa adı BAKKA olan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2016 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında yürütülecek "Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı" hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildiği bildirildi.

Bilgilendirme toplantısında konuşan BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu, bölgeye yatırım çekilmesine olanak sağlanması ve yaşanabilirlik düzeyinin arttırılması amacıyla gerçekleştirilecek olan programa 7 milyon lira bütçe ayrıldığını söyledi.




Önümüzdeki haftadan itibaren kapsamlı eğitimler düzenleyeceklerini ifade eden Genel Sekreter Kuzu, "Bölgeye faydalı olmasını umuyoruz. Hibe desteği, ajansın temel fonksiyonu değil, bizim daha büyük faaliyetlerimiz destekleyecek bir araçtır. İnşallah çok güzel başvurular olur. Değerlendirme kısmında bir kısmı finanse edilecek. Bölgeye kalıcı katkısı olacak ciddi güzel projelerin yapılma ihtimali var." diye konuştu.

Toplantıda, küçük ölçekli altyapı mali destek programı, mali destek tutarı, öncelikleri, uygulama kriterleri, başvuru şekli ve yapılacak işlemler, bilgi edinme ve eğitim toplantıları ile program takvimi hakkında bilgiler verildi.