AK Parti MKYK Üyesi Emine Çift'in referandumla ilgili çalışmaları devam ediyor. AK Parti MKYK Üyesi Emine Çift, Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay'ı ziyaret ederek referandum ile ilgili görüş alış verişinde bulundu. Emine Çift, Resmi Gazete'de yayınlanan Anayasa Paketi Değişikliğini gösteren gazetenin fotokopisini vererek, "Evet" demek için gerekli gördükleri nedenleri anlattı.
Şu anda paketin tartışma konusu olmadığını söyleyen Çift, "'Evet' diyen neden 'Evet' dediği 'Hayır' diyenin neden 'Hayır' dediğini bilmiyor. Ama bu maddeler okunsun. Şu anda bu anda paket tartışma konusu değildir. Paket dışında konular var. Halk oylaması ve paketi değerlendirmek amacındayız. Özellikle iş dünyasını en yakından ilgilendiren konular var. Borcu bulunanların ülke dışına çıkış yasağı var. Hakim kararıyla yurt dışına çıkışlar engellenecek. İş dünyasına önemli bir kazanım olarak görüyorum. Ticari faaliyetlerin engellenmemesi için bu gerekiyor" dedi.
İnsanların bilgilenerek karar verdiğini aktaran Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay ise şöyle dedi:
"İnsan, bilgilenerek bir karar verir. Bu kadar detaylı bilgiler bende yoktu. Duyduklarımız var. Zamanımızın azlığından her ne seviyede olursa olsun birçoğumuz okumaya üşeniyoruz. Duyduklarımıza daha çok itibar ediyoruz. Mutlaka bu maddeleri araştırıyoruz. Yurt dışına çıkacak insan var çıkmayacak insan var. Böyle bir yasa olduğu zaman artı ve eksileri de olacaktır. Daha büyük ve geniş düşünmek lazım gelir. Kötü niyetli insanlara karşı önce toplumu korumak lazım gelir. Sadece insanlar kendi çıkarlarını düşünerek, mutlaka bu yasaların boşluğu oluyor. Dolayısıyla artıları ve eksileri oluyor. Ticaret yaptığımız için sonuçta ticaret karlılık amacıyla yapılıyor. Bu karlılığı engelleyecek eylemler ve davranış biçimleri nedeniyle çok dikkatli davranılması gerekiyor. İki kere düşünüp değerlendiriyoruz. Avrupa ülkelerine gireceğiz diye bir çok fedakarlıklar yaptık. Bir Türk 'Ben Türküm' dediği zaman kendiyle gurur duymalıdır. Bunun için de kurallara ihtiyacımız var."
Ziyarette AK Parti'li bayanların yanı sıra TSO Genel Sekreteri Renda Okay ve KAGİK Üyeleri de hazır bulundu.