AB Aktif İstidam Tedbirleri Hibe Planı-2008 kapsamında Çaycuma Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin uyguladığı "Bodur Meyve Yetiştiriciliği Eğitimi Projesi" devam ediyor.
17-18-19 Haziran 2009 tarihlerinde bodur meyveciliğin yoğun olarak yapıldığı Isparta Eğirdir İlçesine; Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, İl Tarım Müdürü Yusuf Akın, Proje ve İstatistik Şube Müdürü Uğur Mert Güçlü, Devrek İlçe Tarım Müdürü Şule Kafkaslı, 100 kursiyer-kursiyer yakını ve İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinden 6 teknik elemanın katılımı ile teknik gezi düzenlendi  3 otobüs kiralanarak gerçekleştirilen ve 3 gün süren gezi organizasyonu Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nde görevli konu uzmanları tarafından planlandığı belirtilirken, gezi süresince modern meyve bahçelerinin yanı sıra meyve suyu fabrikası, soğuk hava depoları, üretici birlikleri ziyaret edilerek meyveciliğin Eğirdir ekonomisi için ne kadar önemli olduğu ve istihdama katkısı yerinde görüldüğü de açıklandı.
Arazi yapısı ve işletme büyüklüğü itibari ile Çaycuma-Devrek-Gökçebey ilçeleriyle benzerlik gösteren Eğirdir ilçesinde meyveciliğin yarattığı istihdamın görüldüğünü ve geziye katılanların meyve bahçesi kurma yönünde motivasyonlarının arttığı belirtildi.
Kursiyerler teknik geziden son derece memnun kalmış ve gezi sırasında gördüklerinden etkilendiklerini kendilerinin de en kısa sürede meyve bahçesi kurmayı istediklerini, bu tür teknik gezilerin daha sık düzenlenmesi halinde bölgemiz tarımına olumlu katkı sağlayacağını ifade ettiler.
Kasım ayı sonuna kadar devam edecek olan proje kapsamında, kursiyerler Eylül veya Ekim ayında yapılması planlanan 2. teknik geziyi sabırsızlıkla beklediklerini ve bu geziye yakınları ile birlikte katılmayı düşündüklerini belirttiler.