Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Avrupa Birliği (AB) destekli Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) projesi 2013 yılında Zonguldak'ta uygulanmaya başlanmasını beklediklerini bildirdi.
Türkoğlu, yaptığı açıklamada, Organik Tarıma geçen çiftçilere Devlet bu yıl dönüm başı 35 lira destek vereceğini söyledi. Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) projesi Zonguldak'taki Tarımın gelişmesi için çok önemli olduğunu ifade eden Türkoğlu, şunları söyledi;
Organik Tarıma gecen çiftçilerimize Devletimiz bu yıl dönüm başı 35 Lira destek verecektir. Ayrıca Organik tarıma gecen çiftçilere Avrupa Birliğinin desteklediği ÇATAK projesi kapsamında Türkiye'de 25 ile verilen 135 lira dönüm başı destekten bizim de yararlanabilmemiz için gerekli çalışmalarımızı yaptık. Çalışmalarımızın neticesinde Zonguldak ilimiz de 2013 yılı destekleme programına alınma aşamasına gelmiştir. İnşallah bu destekten de yararlanabildiğimiz zaman çiftçilerimiz alan bazlı fındık desteği hariç dönüm başına 200 lira destek alacaktır. Bu ta İlimizdeki tarımın gelişmesine büyük katkı sağlayacağını düşünmekteyim.  Ayrıca İlçemizde fındığımız organikleştiği zaman normal fındıktan daha yüksek fiyata satılacaktır. Topraklarımız aynı açm açtığımız zaman ki gibi orijinal duruma gelecektir. İçtiğimiz su, teneffüs ettiğimiz hava tertemiz olacaktır. Bölgemizde arıcılık gelişecek. Organik bal üretimine başlanacaktır. Amacımız Alaplı İlçesinin tamamını organikleştirerek her köyde arıcılığı geliştirmektir.
Organik arıcılık yapan çiftçilerimize Devletimiz 12 lira destek vermektedir. Bu saymakla bitmeyen menfaatlerin farkında olan çiftçilerimizin her zaman önünde yürüyeceğiz. Çiftçilikle alakalı yenilikleri her zaman duyuracağız.2013 yılında ödenecek olan Mazot ve Gübre destek ödemelerine İlçemizden 5477 çiftçimiz Çiftçi Kayıt sistemine başvururken 5170 çiftçimizde alan bazlı fındık desteklemesinden yararlanacaktır.
Organik tarımda kayıtlı olan ve devam eden çiftçilerimizin için organik desteklemeleri 15 Ocak 2013 Salı günü müracaat tarihi başlayacaktır.