Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, gübre, mazot ve fındık desteğinden faydalanmak isteyen çiftçileri evraklarını ilçe Tarım Müdürlüğünden alarak odaya başvurmaları konusunda uyardı.
Türkoğlu, daha önce muhtarlar aracılığıyla çiftçilere ulaştırılan gübre, mazot ve fındık desteği evraklarının bundan böyle İlçe Tarım Müdürlüklerinden bizzat alınarak odaya başvurulacağını belirterek çiftçileri uyardı.
Evrakların alınması ve başvurularda yoğunluk yaşanmaması için köyler için ayrı ayrı başvuru tarihlerini belirlediklerini kaydeden Türkoğlu, “Gübre, mazot ve fındık desteği evraklarını bugüne kadar İlçe Tarım Müdürlüğü muhtarlar aracılığı ile çiftçilere ulaştırıyor idi.
Bu sene evraklar muhtarlara verilmeyip çiftçinin bizzat İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gidip evraklarını kendisi alması gerekmektedir. Çiftçilerin evraklarını İlçe Tarım Müdürlüğünden alarak odamıza başvurmaları gerekmektedir. Oda olarak sıkışıklığa meydan vermemek için köylere ayrı tarihler belirlenmiştir. Mazeretsiz gününde gelmeyen çiftçilerimizin işlemlerinde sıkıntı olmaması için 21 Eylül ve 30 Eylül 2011 tarihlerinde Kıran Köyü, Kılçak köyü, Sabırlı köyü ve Bölücek köyündeki çiftçilerimizin evraklarını alarak odamıza başvurmalarını istiyoruz” dedi.