Çaycuma Ziraat Odası Başkanı İsmail inam, üzerinde arazi olup da Ziraat Odası'na kaydı olmayan üreticileri uyardı.
Çaycuma Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan üreticilerin kayıt yenileme işlemlerini her yıl yapmaları gerektiğini belirterek, çiftçi kayıt yenilemelerini yapmayan üreticilerin patpat, mazot, gübreleme ve organik tarım tahlil desteğinden faydalanamayacağını kaydetti.
2010 yılı desteklemelerinden faydalanacak çiftçiler için toprak analizi yaptırmasının zorunlu olduğunu belirten İnam, "2010 yılında mazot, gübre ve toprak analiz desteklemelerinden yararlanmak isteyen üreticilerin, kayıt güncellemesi yaptırmaları gerekiyor. Bu nedenle üreticilerin desteklemelerden faydalanabilmesi için muhakkak güncellemeleri yaptırması gerekiyor.
Bunun için üreticilerimizi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.
İnam, ayrıca, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan üreticilerin patpat diye tabir edilen el traktörü için maliyetin yüzde 50'si oranında, fındık bahçesi için dekar başına 150 TL, organik tarım için 20 TL, gübre ve mazot için 10 TL ve toprak tahlili için ise 2,5 TL desteklemeden faydalanacağını belirtti.
Dekar başına 150 TL fındık desteğinin alınması için fındık üretici belgesini alma zorunluluğu olduğunu belirten İnam, üreticilerin fındık üretici belgesini almak için Ziraat Odası'na başvurmaları gerektiğini kaydetti.