Alaplı’da Kırsal Kalkına Yatırımlarını Desteklenmesi Programı kapsamında 50 çiftçiye Tırpan ve Pülverizatör dağıtımı yapıldı.
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nca üreticilerin tarımsal araç ve gereçle desteklenmesi projesi kapsamında, Kırsal Kalkınma Yatırımları’nın Desteklenmesi Programının 6.etabında Zonguldak bölgesinde toplam 410’a yakın üreticiye araç ve gereçlerin verilmesinin ardından Alaplı’da 2 etap makine ve ekipman dağıtım yapıldı. 50 çiftçiye tırpan makinesiyle Pülverizatörleri verildi.
İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileriyle Beşler Tarımsal Ürünler Yöneticisi Birol Öztürk ve görevlilerce 50 üreticiye tırpan makineleri, 10 üreticiye de pulverizatör makineleri verildi. Yüzde 50’si devlet Hibesi şeklinde verilen proje uyarınca tarımsal araç gereç ve makine ekipmanları, “Hayırlı uğurlu olsun. Bereketini görünüz” dilekleriyle verilirken üreticilerde sevinçlerini dile getirdi.
Öte yandan üreticilere süt sağım makineleri, süt sağım ünitesi ve soğutma tankları, balyalama makineleri, silaj makineleri, sıkmalı çayır ve yonca biçme makineleri, yem hazırlama makineleri, Pulverizatörler, Atomizer ile Bahçe El Traktörleri yüzde 50 hibe destekli olarak verilirken Bakanlıkça ilave ödenek tahsis edilmesi halinde diğer başvurular için dağıtımın devam edeceği belirtildi.