Devrek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Tarım İlçe Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlediği meyve budama ve arıcılık kurslarına katılan 72 kişiye dün Devrek Belediye Nikah Salonu'nda sertifikaları verildi.
Meyve budama kursunu Ziraat Mühendisi Ender Bocukoğlu, arıcılık kursunu ise Şehmuz Cihangir verdi. Çiftçilere uygulamalar ise Çolakpehlivan Köyü'nde Bünyamin Demirci'ye ait bahçede gerçekleştirildi. Arıcılık kursunda birinci olan Nevzat Lüleci'ye sertifikasını Devrek Kaymakamı Çetin Kılınç, meyve budama kursunda birinci olan Ali Altınok'a ise sertifikasını Tarım İl Şube Müdürü Yaşar Erdoğan, üçüncüye ise Ziraat Bankası Devrek Şube Müdürü Ümit Okçu verdi. Törende konuşma yapan Devrek Kaymakamı Kılınç, "Çiftçiliği geliştirmek ve köylerimizde göçü önlemek en büyük amacımız. Çiftçilik konusunda gereken yardım yapılacak. Kursu düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ederek saygılarını sunuyorum" dedi.Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeynel Abidin Karakuş ise, "Bu tür kursların verilmesinde amacımız, tarımsal alanda çiftçilik üretimini artırmak. Sertifikalarını alan kursiyerlere başarılar diliyorum. Bu güne kadar düzenlediğimiz çeşitli kurslara 1917 kişi katıldı" diye konuştu.
İl Tarım Şube Müdürü Yaşar Erdoğan da, katılımcılara çiftçilik konusunda gerekli bilgiler verilerek her zaman destekçi olacaklarını vurguladı, emeği geçenlere ve sertifika alanlara başarıların devamını diledi.
Sertifika törenine, Devrek Kaymakamı Çetin Kılınç, İl Tarım Şube Müdürü Yaşar Erdoğan, İlçe Tarım Müdürü Şule Kafkaslı, Ziraat Odası Başkanı İdris Uzunsel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeynel Abidin Karakuş, daire amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.