Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Her yıl çiftçilere yarı hibe yoluyla verilen makine ve ekipman desteği 2015 yılında verilmeyeceğini bildirdi.

Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’na bağlı Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklemesi Projesi kapsamında çiftçilere makine ve ekipman desteğinin kesildiğini söyledi.

Destek yerine Çiftçilere Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinde uygun faizle kredi imkanı sağlanacağını vurgulayan Türkoğlu, Her yıl Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’na bağlı Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklemesi Projesi kapsamında çiftçilerimize makine ve ekipman desteği sağlanıyordu. Yarı hibe yoluyla alınan makine ve ekipmanlar çiftçilerimizin üretim maliyetini düşürdüğü gibi işlerini de kolaylaştırıyordu. 2015 yılında makine ve ekipman desteği çiftçimize verilmeyecek. Onun yerine Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinde düşük faizle kredi imkanı sağlanacak. Bu çiftçilerimiz için daha zor olacağını düşünüyorum. Destek sayesinde İlçemizde bir çok esnafımız para kazanıyordu. Umarın bu yıldan sonra tekrar ekipman desteği verilmeye başlanır.”Diye konuştu.

Türkoğlu, Fındık üreticisine verilen destek ödemelerinin de 2018 yılına kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi.