Alaplı Ziraat Odası Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı düzenlendi.

Oda Başkanı Şeref Türkoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, daha önce çöplük alanı olarak kullanılan 20 dönümlük araziyi temizleyerek örnek bahçe ve hobi bahçesine çevirdiklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bölge Milletvekillerimizi ziyaret ederek İlçedeki tarım alanları ve çiftçilerin sorunlarını içeren dosya sunduklarını ifade Türkoğlu, şunları kaydetti:

“Alaplı Kefken altı mevkisinde daha önce çöplük alanı olarak kullanılan 20 dönümlü araziyi temizleyerek hobi ve örnek bahçeye cevirdik. Arazinin çevresine 250 adet çeşitli meyve fidanları diktik. Önümüzdeki günlerde böğürtlen ve çilek dikimi yapacağız. Hobi Bahçesi yapmak için bizlere başvurular yapılıyor. Birkaç kişi yer kiralayarak orada domates, biber, salatalık ve patates dikiyorlar. Örnek bahçemizin selden korunması için bölge milletvekilimizden duvar yapılması için bir talebimiz oldu. Yetkililer incelemelerini yaptı en kısa sürede taş duvar çalışması yapılacak. Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde 5 dönümlük yer kiraladık. Bu alana da organik fındık fabrikası kuracağız.”