Türkoğlu, yaptığı açıklamada, Odamıza üye çiftçilerimize her türlü kolaylığı sağladıklarını belirterek, çiftçilerin toprak analiz laboratuarına büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

eskiden çiftçilerin, tarlasında hangi ürünün yetişeceğini, ne kadar gübre kullanılacağını doğru bilmediğini ifade eden Türkoğlu, Dolayısıyla ektiği üründen çok verim alamıyordu. Bundan sonra böyle bir sorun olmayacak. Toprak analizi yaptıran çiftçilerimiz bilinçli bir şekilde topraklarına hangi ürünün uygun olduğunu ve gübrelenmenin nasıl yapılacağını öğrenmiş olacak. Oda olarak 4 ayda 400 çiftçimizin topraklarını laboratuarlarda ücretsiz analiz ettirdik. Her gün 5 yada 10 çiftçimizin toprağını alarak odamızın araçlarıyla İle getirerek analiz yaptırdık. İlçemizdeki tüm çiftçilerimize seslenmek istiyorum. Toprak analizi yaptırmak isteyenler odamıza başvurabilir. Tahliller ücretsiz yapılmaktadır.”diye konuştu.

 

Çiftçilerimize Fındık fidanı

 

Zonguldak Valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğü'nün ortak projesi doğrultusunda fındık fidanını dağıtımı yapılıyor. İlçemizde bir çiftçimize 700 adet fındık fidanı vermiştik. İsteyen çiftçilerimize fındık fidanı temin edebiliriz. Çiftçilerimiz odamıza her türlü konuda destek alabilirler” dedi.

 

(Haber Cem Sürmeneli)