Devrek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kırsal kalkındırma yatırımlarını destekleme programı çerçevesinde düzenlenen organizasyonda Devreli çiftçilere yüzde 50 hibe destekli makine ve ekipman dağıtım töreni düzenlendi. Devrek kapalı pazar alanında düzenlenen törene; AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Gökçebey Kaymakamı Halit Benek, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Eğerci Belediye Başkanı Recep Civelek, Tarım İl Müdürü Cemalettin Çataklı, İlçe Tarım Müdürü Şule Turan Kafkaslı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Yüzde 50 hibe destekli makine ve ekipman dağıtım töreninde konuşan Tarım Müdürü Cemalettin Çataklı, “Bitkisel hayvansal üretim ile su ürünlerinin geliştirilmesi, tarım sektörünün geliştirilmesine ve tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapılması, gıda üretimi, gıda güvenliği ve güvenirliliği konularında çalışmalar yapmak, kırsal kalkınma, toprak, su kaynakları ve biyo çeşitliliğin bilinçlendirilmesi, tarımsal desteklerin etkin bir şekilde yönetilmesi konularında çalışmalara yapmak ana çalışma konularımızdır” dedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise, “Dünyada bu gün süper devlet dediğimiz ülkeler bile tarım sayesinde bu seviyelere gelmişlerdir. Ne yazık ki ülkemizde özellikle de bölgemiz de tarım maalesef son sıralarda yer almaktadır. Ama öyle bir zaman gelecek ki tarım olmasa olmazlar arasına girecek. Bu alet ve ekipmanların dağıtımında emeği geçenleri tebrik ediyor, bu aletlerin çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Düzenlene törende çiftçilere 59 adet Çapa makinesi, 5 adet motorlu tırpan, 4 adet süt sağım tankı, 2 adet pülverizetör makinesi, 1 adet yem harmanlama makinesi olmak üzere toplam 71 parça makine ve ekipman dağıtımı yapıldı.