Gıda Tarım ve Hayvancılık Kdz.Ereğli İlçe Müdürlüğü, Çiğdemli Köyü'nde toprak numunesi alımı demostrasyonu gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kdz. Ereğli İlçe Müdürlüğü tarafından Kdz.Ereğli'ye bağlı Çiğdemli Köyün de Kdz.Ereğli Ziraat Odası işbirliği ile toprak numunesi alımı demonstrasyonu gerçekleştirdi.
Çiğdemli Köyü İlköğretim okulunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında teknik elemanlardan Erol İbiş Tarımsal Destekler, Veteriner Hekim Serkan Aslan hayvancılık desteklemeleri, Ziraat Mühendisi Ayla Atik'de toprak numunesinin nasıl alınacağı ve analizinin önemini sunum eşliğinde çiftçilere anlattı.

MUHTAR TEŞEKKÜR ETTİ
Tarım Müdürü İmdat Aydın, Kdz.Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat ve Çiğdemli Köyü Muhtarı İsmail Turan'ın da yeraldığı etkinlikte konuşan Muhtar Turan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevine bölgeyi iyi bilen ve çiftçileri yakından tanıyan İmdat Aydın'ın getirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

PULAT'IN AÇIKLAMASI
Kdz.Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat'da müdürlüğün köye ve köylüye verdiği dereğin anlamını hafta sonu tatillerinde Teknik ekibiyle fedakarlık yaparak Çiğdemli köyün de başlatmış olduğunu ve bu mesajın çok iyi anlaşılması gerektiğini söyledi. Bu tür eğitim toplantılarına kadın çiftçilerimizin de katılmalarını ve daha geniş kitlelere yayılmasını bunun ilk ve son olmayacağını dile getirerek konuşmasını tamamladı.

ÇİFTÇİYE BROŞÜR
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kdz.Ereğli İlçe Müdürü İmdat Aydın, geçmiş dönemlerde su sıkıntısı yaşayan Çiğdemli Köyü'nün su sorununun AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ve Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız tarafından çözüme kavuşturulduğuna dikkati çekerek teşekkür etti. Yapılan bilgilendirme ve sunumun ardından çiftçilere çok sayıda basılı doküman ve broşürler ile birlikte toprak numunesi alımı için bez Torbalar dağıtılarak arazide uygulamalı olarak toprak numunesi alımı çiftçilere gösterildi.