AK Parti Kdz.Ereğli Belediye Başkan aday adaylığına öğretmen Yaşar Ciğer de başvuranların arasında yer aldı.

Ciğer, ilçe merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmasında, Kandilli'de bir maden işçisinin çocuğu olarak dünyaya gelen ve emeğin en yüce değer olduğuna inanarak bugünlere geldiğine vurgu yaptı.

Eğitim, sosyal ve kültürel alanda 23 yıldır çeşitli görevler yaptığına değinen Ciğer, şu ifadelere yer verdi: "Çalışma hayatım boyunca kamu görevlisi olarak devletine hizmet etmenin sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarımla halkımla iç içe olmanın onurunu birçok kez aldığım taltif ve takdirle yaşadım. Fakat benim için en güzel takdir partimin ve değerli hemşerilerimin bana lütfedeceği başkanlık adaylığıdır. Teşkilat ve yerel yönetimin makamı vatandaşının yanıdır. Bizler bizi sevmeyenelere bizden farklı düşünenlere bize karşı mesafeli olanlara bizi sevenler kadar dinlemedikçe, bize oy vermeyenleri oy verenler kadar anlamadıkça başarılı olamayacağımızı biliyoruz. Belediye ve ilçe teşkilatı bir ekip gibi çalışmalıdır. Belediye başkanının elinde sihirli bir değnek yoktur. Başkan ekibiyle, müdürüyle, memuruyla, işçisiyle en önemlisi bu ekibe inanan ve güvenen teşkilatı  ile birlikte olursa bu işi başarabilir. Benim için Ereğli, güneşinde yandığım, denizinde ıslandığım, sokaklarında çocukluğumu gençliğimi yaşadığım, kara kömüründen ekmeğini yediğim ve her zerresinde çocuklarımın geleceğini gördüğüm şehirdir. Ereğli için, sizler için, bizler için, hepimiz için, çocuklarımız için güzellikler biriktirmek için hayaller kurdum. Bu hayalleri gerçekleştirmek için vazgeçilmez olan doğası, denizi ve güneşi ile cennet vatan Ereğli’mizi birlikte yönetmeye talibim"

İlçede çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yapan en son Erdemir İlköğretim Okulu'nun Müdürlüğü görevinden istifa ederek aday adayı olan Ciğer, 2009 yılında AK Parti'nin Kandilli Belediye Başkan adayı olmuştu.