Bozhane Lokantalarının durumunu görüşmek üzere Kdz. Ereğli Belediyesi 15 gün sonra olağanüstü toplanacak.

 

Kdz. Ereğli'nin en önemli sosyal yaşam alanı olan Bozhane'deki balıkçı lokantalarının belediye tarafından mühürlenmesi ile başlayan süreçte, çözüm yolu için çalışmalar çok yönlü sürdürülüyor.

 

Belediye meclisinin Ekim 2011 tarihinde yaptığı ve AKP'li meclis üyelerinin katılmadığı toplantıda,  Bozhane'deki balıkçı lokantalarının ruhsatlandırılması için hazırlanan rekreasyon projesi oybirliği ile kabul edilmişti. Bu projenin askıda kaldığı sürenin son günlerinde Kdz. Ereğli Mal Müdürlüğü'nden gelen itiraz ile bütün umutlar suya düştü.

 

Bu gelişmeler üzerinde Kasım 2011 toplantısında aynı konu yeniden masaya yatırıldı. Belediye Başkanı  projenin reddini reddetmek için 15 gün sonra meclisi yeniden toplayacağını açıkladı.

 

Bu arada söz alan AKP'li meclis üyelerinden Yusuf Kalay, Esra Alpago ve Adem Çakır düşüncelerin açıkladı.

 

AKP'nin gurup sözcüsü Yusuf Kalay, bu konuda sorunun çözümünde engelleyici olmadıklarını dile getirirken, Esra Alpago da, Tarım Bakanlığı'nın olmaz dediği gerçeğine dikkat çekti.  Adem Çakır  içki ve sigaranın sağlığa zararlı olduğunu ve kanser hastalığına yol açtığını belirtti.

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı da, bu açıklamalardan sonra, AKP'lilerin daha önceki oturuma atıfta bulunarak, 15 gün sonra mal müdürlüğünün itiraz reddine karşı belediye meclisinin reddinin reddine karar alabileceğini ve AKP'li üyelerin de bu oturuma katılması gerektiğini ifade etti.