Zonguldak'ta 'dur' ihtarına uymayan bir otomobil, çıkmaz sokakta durduruldu. Araçta ve içindeki 2 kişinin üzerinde çok sayıda çalıntı eşya ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak Emniyeti Asayiş Büro ekipleri, Ereğli yönünden gelen 35 PK 471 plakalı otomobilde esrar maddesi olduğu ihbarı üzerine, Değirmen Ağzı trafik kontrol noktasında aracı durdurmak istedi. Kozlu beldesi istikametine doğru süratle kaçmaya çalışan M.A. (38) idaresindeki otomobil, Fatih Mahallesi'ne doğru yöneldi. Güzergahtaki polis ekipleri tarafından aracın gitmesi olası yollar kesildi. Bir süre kovalanan otomobil, girdiği çıkmaz sokakta sıkıştırıldı. Yakalanan sürücü M.A. ve yanındaki arkadaşı H.İ.K.'nın (33) üzerinde ve araçta yapılan aramada 2 bin 460 TL para, 1 adet ruhsatsız silah ve silaha ait 12 kurşun, alyans, 2 adet bilezik, pırlanta yüzük, altın kol saati, altın ve pırlanta ayrıcı dedektör, hırsızlık için kullanılan 4 adet tornavida, 1 adet metal kesim makası, 1 adet çekiç, çaldıkları tahmin edilen 1 adet viski ve 1 adet şarap, 2 adet sahte kimlik, 1 adet sahte ehliyet ele geçirildi.
Ele geçirilen Cezai Demirpençe ismindeki sahte ehliyet ile Mercan Bircan adına hazırlanan sahte kimliğin M.A. tarafından kullanıldığı, Erdoğan Kuşan isimli kimliğin ise H.İ.K. için hazırlandığı belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin hırsızlıktan çok sayıda kaydı bulunduğu, ele geçirilen para ve ziynet eşyalarını da çaldıkları tespit edildi..
Çalınan ziynet eşyaları ve paraların sahiplerini araştıran polis, zanlıları ise sorgularının ardından adliyeye sevk etti.