Dünyanın en iyi aromasına sahip Osmanlı Çileği'ni destekleme adına gerçekleştirilen festivalde çilek yoktu. Çilek tanıtımı, Halk Eğitim Merkezi'nin sergileri ve Çınaraltı'ndaki konserlerle tamamlandı.

Osmanlı Çileği Kültür Festivali etkinlikleri Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sergilerin açılış törenleriyle başladı. Halk Eğitim Merkezi'nin kursiyerleri tarafından açılan  hat sanatı, biçki dikiş kursu sergilerinde el emeğiyle katılan kursiyer ve aileleri heyecanlarını etkinliğe gösterdikleri yoğun ilgi ile ortaya koydular.
Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör başta olmak üzere bir çok davetli ve konuğun katıldığı sergide kursiyerlerin öğrenci gibi heyecanlı oluşları ve dost ile yakınlarına ürettiklerini gösterdikleri sırada sık sık ortaya çıktı.
Serginin açılışında konuşan Kdz. Ereğli Halk Eğitim Müdürü Kenan  Özkan  kurum olarak  çok alanda hizmet üretmeye ve branşlara bu konuda katkı vermeye çalıştıklarını belirtirken "Kdz. Ereğli'nin Kurtuluş Günü ile Osmanlı Çileği Festivalini de sergimizi bu tarihte açarak destekledik.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ta yeniden festivalli günlere dönmenin coşkusunu yaşarken Kdz. Ereğli'nin Kurtuluş Günü'nü Alemdar olayı ile vurguladı. Posbıyık Alemdar Gemisi olayının Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal'in uluslar arası düzeyde imzaladığı ilk anlaşma olarak ifade etti. Posbıyık, Alemdar Gemisi'nin tıpatıp aynısını yapıp sahile koyduklarına da dikkat çekti. Posbıyık sözlerini Halk Eğitim Merkezi yönetici, öğretmen ve kursiyerlerini kutlayarak tamamladı.
Kaymakam Osman Ekşi de, Kdz. Ereğli için 18 Haziran tarihinin önemine dikkat çekti. Ekşi, "geçmişi bilip geleceği sağlam kuracağız" vurgusunu yaptığı konuşmasını Osmanlı çileğini daha çok üretme çağrısıyla tamamladı.
Açılış törenine katılan davetliler, konuklar, kursiyerler ve vatandaşlar daha sonra sergileri gezdiler.
Kdz. Ereğli'nin Kurtuluş Günü yapılan Osmanlı Çileği Kültür Festivali etkinlikleri daha sonra Bozhane'deki Çınaraltı sahnede devam etti. Burada yapılan konuşmalardan sonra, Kdz. Ereğli Belediyesi'nin Folklor Grubunun kız ekibi Zonguldak yöresinin halk oyunlarını oynadı ve büyük alkış aldı. Aynı grubun erkek ekibi de Karadeniz yöresinden halk oyunlarını oynadılar. Kayabaşı Alemdar İlköğretim Okulu'nun oyunlarını, Grup 6761'in kol bastı oyunu izledi. Gece Atahan ile Öykü-Berk ikilisinin konseriyle devam edip havai fişek gösterisiyle de sona erdi.
Sonuçta, Dünyanın en iyi aromasına sahip Osmanlı Çileği'ni destekleme adına gerçekleştirilen 'Osmanlı Çileği Kültür Festivali'nde çilek yoktu. Çilek tanıtımı da Halk Eğitim Merkezi'nin sergileri ve Çınaraltı'ndaki konserlerle tamamlandı.