** Haziran ayı Kdz.Ereğli Belediye Meclis toplantısında konuşan Posbıyık, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı askeri operasyonu lanetlerken, İskendur'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı ve Karadon'daki grizuda hayatlarını kaybeden maden işçilerinin yakınlarına başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, "Bu acılar ile 18 Haziran'da gerçekleştirilecek olan Osmanlı Çileği Kültür Festivalinin eğlenceli bölümünü kaldırdık resmi bölümünü yapacağız" dedi.

** Meclis gündeminde imar talidatları, belediye itfaiye müdürlüğüne araç alımı, terminal yeri ve ölçüsünün değiştirilmesi, emlak ve istimlak biriminin oluşturulması, sahil güzergahında bulunan 1 adet çiğ balık satış ve yeme yerinin 10 yıllığına kiraya verilmesi olmak üzere toplam 15 madde yeraldı.

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirdi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık toplantının resmi bölümüne geçmeden önce yaptığı konuşmasında, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik yaptığı askeri operasyon ile İskenderun'da meydana gelen terör saldırısına tepki gösterirken Karadon'da yaşanan grizu faciasında hayatlarını kaybeden maden işçilerine başsağlığı diledi kayıp 2 madencinin de biran önce bulunmasını temenni etti.
Posbıyık, 18 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan Osmanlı Çileği Kültür Festivalinin eğlenceli bölümlerini yaşanan bu acılardan ötürü iptal edildiğini belirtirken Uluslar arası Sevgi, Barış, Dostluk festivalinin durumu ile ilgili bilgi vermedi.

DARBEYİ KINIYORUM
Posbıyık konuşmasında şu görüşlere yer verdi: İnsani yardım kampanyası götüren gemilere İsrail askerleri tarafından yapılan silahlı darbeyi şiddetle kınıyoruz. Uluslar arası karasularda gerçekleştirilen tamamen insani yardım amaçlı bir gemiye yapılan saldırıda sivil insanlar öldürüldü, bir insanlık suçu işlendi. Şahsım, meclis üyelerim ve Kdz.Ereğli adı halkı adına yapılan bu saldırıyı bir kez daha lanetliyorum. Aynı zamanda İskenderun'da yapılan ve şehit düşen kardeşlerimizi rahmetle anıyor ailelerine başsağlığı diliyorum. Karadon'da şehit olan madencilerimizi de bir kez daha burada anmak istiyorum. Hala bulunamayan 2 maden işçimizin bulunması noktasında beklenti içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

RESMİ BÖLÜMÜ YAPILACAK
18 Haziran'da Osmanlı Çileği Kültür Festivali yapacağız hazırlıklarımız tamam ancak İsrail'deki insanlık dışı cinayetlerden dolayı İskenderun'daki şehitlerimizin ve Zonguldak'taki 2 maden işçisinin hala bulunamamasından dolayından verdiği acı ile 18 Haziran'da festivalin sadece resmi bölümünü yapacağız, eğlence kısmı meclis üyelerinin de onayı olursa iptal etmek istiyorum" sözlerinin ardından meclis üyelerine dönerek, "siz ne diyorsunuz, iptal edelim diyorsanız elinizi kaldırın" dedi ve meclis üyelerinin de onayı ile 18 Haziran Osmanlı Çileğinin resmi bölümü iptal edildi.

POSBIYIK'DAN 11 MADDE İLAVE
Meclis gündeminde yeralan İmar planı tadilatlarına ait komisyon raporunun görüşülmesi, yoldan ihdas parselin satışına ait komisyon raporu, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere araç alınmasına ait komisyon raporu, 5393 sayılı Belediye Kanununun 48. maddesi gereğince, emlak ve istimlak biriminin oluşturulması ve kadro ihdasının yapılması maddelerine Posbıyık, 11 ek maddenin gündeme dahil edilmesini istedi. 11 Maddelik gündem içerisinde ise çeşitli müdürlüklerin görev ve çalışma yönetmelikleri, gelir tarifesine ilave yapılması, 2 adet İtfaiye hizmetlerinde kullanılmak üzere arazöz alımı yine itfaiye müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 1 adet çift kabin araç alımı, kendi ürettiği hediyelik eşya ve el yapımı işleri sergilemek isteyen ihtiyaç sahibi kişilere Bozhane içerisinde belediye tarafından yaptırılan standların verilmesi, sahil güzergahında belediyeye ait bulunan 3 adet yerden 3 numara alanının 10 yıllığına kiraya verilmesi, terminal yerinin ve yüzölçümünün değiştirilmesi konusu.

SALON YİNE BOŞTU
Ereğli Belediyesi hizmet binasında daha önceleri gerçekleştirilen meclis toplantılarının sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, mesleki oda yöneticileri ile halkın katılımının sağlanabilmesi için Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonuna alınmıştı. Ancak Kdz.Ereğli için önemli kararların alındığı Belediye Meclis Toplantısına yine belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve basın haricinde kimse katılmadı. Özellikle ilçede söz sahibi olan Kent Konseyi, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin meclis toplantılarını kaçırması, "talihsizlik" olarak değerlendiriliyor.

YAĞMUROĞLU MECLİSTE
Posbıyık, uzun süredir oğlunun tedavisi için şehir dışında bulunan Ali Yağmuroğlu'nun da meclis toplantısına katılmasından ötürü, "hoş geldin" derken, "Acıları tazelemek istemiyorum ama yakınlarda büyük acılar yaşadık. Meclis üyesi Ali Yağmuroğlu'nun oğlunu kaybettik uzun süre kendisi meclis toplantılarında yer alamamıştı kendisine hoşgeldin diyoruz" dedi. Daire müdürlerinin tam kadro yeralırken meclis toplantısında Barbaros Tabak'ın yerine gelen Nalan Selvi Köseoğlu meclis üyesi olarak ilk kez katıldı. Gündemde yeralan maddelerin yarısı görüşülüp karara bağlanırken diğer maddeler 3 Haziran 2010 Perşembe günü saat 11.00'de görüşülecek.