Karadeniz Ereğli’de köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı bilgi yarışması düzenlendi.

Ereğli Belediyesi ile Ereğli Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Muhtarlar Derneği’nin desteklediği, “Muhtarlar Yarışıyor” bilgi yarışması Ayhan Yavuz’un sunumu, Can Canver’in jüri başkanlığı ile Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ereğli Kent Konseyi Başkanı Noyan Keskin, son zamanlarda ülkede meydana gelen terör olayları nedeniyle sadece bir program yaptıklarını belirterek, “Terör saldırılarında yaşamını yitiren asker, polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Bu etkinliğin amacının muhtarların bilgi seviyesini ölçmek olmadığını anlatan Keskin, “Köy ve mahalle muhtarlarımız ile Ereğli ile ilgili bilgileri tazelemek hem de bölgemizin tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz. Bizler zaten köy ve mahalle muhtarlarımızı her zaman bir bütün olarak değerlendirmekteyiz. Burada bir araya gelmemiz birlik ve beraberliğin en güzel örneğini göstermektedir. Bu tip etkinliklerin olmasında toplum açısından fayda taşıyacaktır. Sivil Toplum Kuruluşlarına da çağrıda bulunmak istiyorum. Etkinliklerimizi arttıralım ne kadar çok olursa toplum bilinci de o kadar artar. Toplumda diyalog ve gelişim daha fazla olur. Bu unsurların olması da bizleri daha ileriye götürür” ifadelerine yer verdi.

Çilek ve Kömür Gruplarını oluşturan köy ve mahalle muhtarlarına Ereğli’nin tarihi ve kültürel değerlerine ilişkin toplam 30 soru soruldu. Kömür Grubu 30 sorunun 23’üne doğru yanıt vererek bilgi yarışmasından birincilik ile ayrılırken Çilek Grubu ise 22 soruyu doğru cevapladı.

Köy ve mahalle muhtarlarına Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Programa ilçe protokolünün yanı sıra muhtarlar, muhtarların yakınları ile az sayıdaki sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)