Kdz.Ereğli’de Devrek yolayrımı mevkiinde yaşanan trafik sıkışıklı hem sürücüleri hem de yayaları zora sokuyor. Yine yol ayrımı güzergahının ortasında oluşan kocaman tümsek kazalara adeta davetiye çıkartıyor. Defalarca dile getirilmesine rağmen bu tümseğin kaldırılmaması “sorumsuzluk” olarak vatandaşlar tarafından değerlendiriliyor.

Yaklaşık 2 ay önce Devlet Su İşleri tarafından çalışmalara başlanan dere ıslahı projesinin devam etmesi nedeniyle sürücüler ve yayalar zor günler yaşıyor. Özellikle akşam saatlerinde trafiğin yoğun olduğu zaman, sürücülerin evine gitmek için sabırsızlandığı gözlenirken yaya olarak yolun karşısına geçmeye çalışan vatandaşlara da tehlikeli anlar yaşatıyor. Adeta engelli parkuru geçmeye çalışan vatandaşlar araçların yanı sıra yol ortasındaki adalara açılan çukurlarla da mücadele ediyor. Okul çıkışı evine gitmek isteyen öğrenciler de tehlikenin farkında olmadan araçlar arasında yürüyor hatta bazen de koşuyorlar.
Güvenlik kuvvetlerinin de acil durumlarda trafikte sıkışıp kaldığı bölgede 112 sağlık ekipleri de trafikte ilerlemekte güçlük çekiyor. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerinin zaman zaman Devrek yol ayrımında yoğun saatlerde kontrolü sağlamasına rağmen objektiflere takılan bu görüntüler sürekli yaşanıyor. Ereğli halkı DSİ'nin çalışmasını bir an önce tamamlamasını beklerken her hangi can kaybının yaşanmaması için bu bölgede denetimin sıklaştırılmasını istiyor.