Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu,Sosyal Medyada Zonguldak Havalimanı hakkında çarpıcı bir analiz yatı.

Yaptığı analizde Çaycuma havaalanı  konusunda  çok sözler söylendiğini ancak hiç birisinin yerine getirilmediğini ifade ederek Başbakan’ın milletvekillerinin kefilliğini kabul edip etmediğini sordu
Savaş Çiloğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım:
"Çaycuma da bulunan Zonguldak Havalimanı için tartışmalar yine gündemde. Yıllardır cemiyet hayatının içindeyim. Bu konu dönem dönem gündeme gelir, bazı STK lar ve kişiler görüşlerini bildirir (bende dahil olmak üzere ) gazeteciler de konuyu köşelerine taşır, sonra da devreye siyasetçiler girer, onlara dosyalar verilir, siyasetçiler açıklama yapar. Sonra siyasetçiler arası söz verme yarışları başlar. Sözler ve temenniler alınır ortalık durulur. Hep bırlıkte bir başka baharı beklemek üzere kabuğumuza çekiliriz . 
Sonra kış gelir, bahar gelir, yaz gelir, ne havaalanına iç hat seferleri için uçak iner ne de siyasetçilerin verdiği söz yerine gelir. Iste ZONGULDAK BU!!! 
Benimde de bu konu hakkında görüşümü bildirmem lazım diye düşünüyorum. Hadi buyrun ben ne diyeyim :)
-Bazı siyasetçilerin söz veripte tutmadığını mı?
-Bazı STK ların reklam amaçlı konuyu gündeme getirdiklerini mi?
-Zonguldak halkı ile dalga geçildiğini mi?
- Başbakanımız Sayın Binalı Yıldırım 'ın ulaştırma bakanı iken (Zonguldak Platfomu na) geçen yıl için açma sözüne milletvekillerimizin kefilliğini istemişti. Acaba kefilliklerinin kabul görmediğini mi?
Neyse yine de siyasetçilerimize verdikleri sözü hatırlatayım dedim. Söz verenlerin listesini de basın yapsın."