2003 yılında Alaplı'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yapılması için talimat verdiği çim saha, üzerinden 10 yıl geçmesine karşın hala bitirilemedi.

2003 yılında Alaplı'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yapılması için talimat verdiği çim saha, üzerinden 10 yıl geçmesine karşın hala bitirilemedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2003 yılında Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Devlet Hastanesi bünyesinde yapılan polikliniğinin açılışını gerçekleştirmek için geldiği Alaplı'da helikopter ile inecek bir alan olmadığı için kapalı spor salonunun yanındaki güreşlerin yapıldığı toprak alana inmek zorunda kalmış, helikopterin meydana getirdiği hava akımı nedeniyle vatandaşların toz ve çamur içinde kaldığını görünce o dönemin Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu'na "Burada çim sahanız yok mu?" sorusunu soran Erdoğan 'Yok' cevabını alınca dönemin Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e burada çim sahanın yapılması için talimat vermişti.
Talimatın ve sözün ardından 10 yıl geçmesine rağmen çim sahanın yapımı tamamlanamadı. Zemin kazı çalışmalarına 2005 yılında Alaplı Belediyesi tarafından başlanan ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bütçesinden 218 bin TL harcanarak yapılan ve zemini futbol oynamaya elverişli hale getirilen çim sahanın soyunma odaları ve tribünleri olmadığı için resmi karşılaşmalar oynanamıyordu. Çim sahanın soyunma odalarının yapımı için son olarak Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Alaplı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Bayındırlık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından incelenen sahada 4'lü soyunma odaları için bir firmaya verilerek inşaatı başlatması için yer tahsisi yapılmıştı. Sahanın soyunma odalarının yapım çalışmalarının ardından saha da incelemelerde bulunan eski Zonguldak Valisi Erdal Ata sahanın çim zemini beğenmeyerek zeminin bozukluğuna dikkat çekmişti.
Vali Erdal Ata'nın incelemesinin ardından futbol sahasındaki çim çalışmaları askıya alınmış 2012 yılında sahanın sentetik çime dönüştürülmesi için ihale açılmıştı. O tarihten bugüne kadar olan süreçte sentetik çim çalışmaları tamamlanamazken, ilçenin iki futbol takımı olan Alaplı Belediyespor ve Eleşlerspor tüm maçlarını deplasmanda oynamak zorunda kalıyor.
Çim sahasının ne zaman hizmete açılacağı merak konusu olurken vatandaşlar ve sporseverler yetkililerden bu çim sahanın yapımının tamamlanarak hizmete açılmasını bekliyor.