Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, önümüzdeki Pazar günü "Belediye sınırlarına katılım" oylaması için sandık başına gidecek olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları sakinleriyle toplantı yaptı.

TOKİ Konutları Şen Kıraathanesi'nde yapılan toplantıya Belediye birim müdürleri ve amirleriyle birlikte katılan Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu konuşmasında, TOKİ sakinlerinden Pazar günkü oylamada, "Belediye sınırlarına katılım" için "Evet" oyu kullanmalarını istedi. Başkan Çimenoğlu "Biliyorsunuz Pazar günü bir referandum var. Bu referandumda, sizin konut alanınızın da içinde bulunduğu Okçular Köyü'nün bir kısmının Alaplı Belediyesi sınırlarına katılımı oylanacak. Okçular köyü, Belediye sınırlarına katılmayı istemedi. Onun için köyü referandum yapılacak alanın dışında tuttuk. Belediye'nin bir 'idari sınırı' vardır, bir de 'mücavir' yani 'imar sınırı' vardır. Biz burayı 'idari sınırlar' içine almak istedik. İdari sınıra girdiğinde; burası Tepeköy, Merkez, Yeni Siteler ve Karşıya'nın ardından Belediye'nin 5.mahallesi olacak. Referandumda siz 'Evet' derseniz, burası Belediye'nin mahallesi olur. Onun için biz sizlerin Belediye'nin 5.mahallesi olmanızı, referandumda 'Evet' oyu kullanmanızı istiyoruz; 'Evet' çıkacağından da kuşkumuz yok.
Alaplı büyüyor; Alaplı'ya 5 mahalle yakışır" dedi. Beledi-ye Başkanı  Nevzat Çimeno-ğlu; Belediye birim amirleriyle birlikte, TOKİ sakinlerinin sorularını da yanıtladı.