Almanya merkezli,  İzmir’de de canlı yayın stüdyoları ve Türkiye yönetim ofisi bulunan Kanal Avrupa televizyonunda, 21 Haziran 2010 Pazartesi akşamı Alaplı’nın tanıtılacağı bildirildi.

 

Belediyeden bu konuda yapılan açıklama şöyle:

 

174 ülkeye uydudan yayın yapan Kanal Avrupa’nın, özellikle yurtdışındaki gurbetçiler başta olmak üzere büyük bir izleyici kitlesine sahip  “Temizeller” haber  programı, bu haftaki yayın akışında ilk olarak Alaplı’yı konuk edecek. Gazeteci Mustafa Tübcel’in yapım ve yönetimindeki programın çekimleri de tamamlandı. “Temizeller” haber programı yapımcısı gazeteci Mustafa Tübcel ve program ekibi, Alaplı’da yaklaşık bir hafta süren program çekimlerinde; Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ile de söyleşi yaparak, ilçenin tarihi ve kültürel özellikleri ve belediye çalışmalarıyla ilgili olarak bilgiler aldılar. Alaplı Belediye Başkanlığı makamı ile ilçenin kuşbaşı görüntüsünün hakim olduğu noktalarda yapılan söyleşi ve çekimlerde; Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu; ilçenin dününü, bugününü ve geleceğe yönelik planlarını anlattı. Alaplı Belediye Plajı, Alaplı Meslek Yüksekokulu, Kapalı Pazar Yeri, deniz dolgu alanları gibi tesis ve hizmet alanlarında da çekimler yapan “Temizeller” program ekibi, sokak röportajları yaparak halkın da görüşlerini aldı.

Pazartesi akşamı saat: 10.00’da başlayacak ve yaklaşık bir saat sürecek olan programda, Alaplı tüm yönleriyle Türkiye ve dünyaya tanıtılacak. Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu; Alaplı’nın 174 ülkeye uydudan yayın yapan Kanal Avrupa Televizyonu vasıtasıyla Türkiye ve tüm dünyada izlenecek olmasının, ilçenin tanıtımı açısından da büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kanal yöneticilerine ve “Temizeller” programı yapımcı ve yönetmeni Mustafa Tübcel ile ekibine teşekkür etti. Belediye Başkanı Çimenoğlu, tüm vatandaşlara programı izlemelerini tavsiye ettiğini de sözlerine ekledi.