Alaplı Atatürk Anıtı’nın önüne Faruk Çaturoğlu tarafından yaptırılan ve anıtın gösterişini engelleyen baraka daha ne kadar yerinde duracak.

 

Anıtın ana yoldan görüntüsünü gölgeleyen ve ortaya tuhaf bir görüntü çıkmasına neden olan bu barakayı yaptıran Çaturoğlu kamuoyundan yükselen “barakayı sök!” çağrılarına kulak tıkamıştı. Çimenoğlu’nun Alaplı’nın imajını zedeleyen bu barakayı söktürerek Atatürk Anıtı’nın ihtişamını yeniden ortaya çıkarması bekleniyor.

 

Haber-Yorum: Alaplı ilçesinin yaşamında 29 Mart Yerel Genel Seçimlerinden sonra  başlayan değişim toplumun tüm kesimlerinde yeni bir soluk olarak algılanıp moral kazandırıyor.  Ereğli ile Akçakoca arasında ve tam da ana yol üzerinde bulunan Alaplı’nın Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu sosyal ve kültürel alandaki işlevsizliği değiştirmek için bir dizi karar alıp uygularken,  biz de daha önce yayımladığımız haberleri arşivlerden çıkararak Atatürk Anıtı’na dikkat çekip yeni yapılanmaya katkı vermek istiyoruz.

Çimenoğlu’nun daha önceki başkanlık görevini yürütürken yaptırdığı ve çevresiyle bütünleştirdiği Atatürk Anıtı’nın tam da önüne Çimenoğlu’ndan sonra göreve gelen  Faruk Çaturoğlu bir baraka inşa ettirdi. . Bu baraka yapıldıktan sonra belediye  hizmet binası yönünden Atatürk Anıtı ve çevresindeki yöne doğru  bakıldığında sadece Atatürk heykelinin baş kısmı görülüyor. Bu hoş olmayan görüntüyle ilgili olarak kamuoyundan yükselen seslere rağmen Çaturoğlu bu barakayı sökmeyerek anıtın ihtişamının gölgelenmesinde ısrar etmişti. Bu doğrultudaki haberlere kayıtsız kalan ve binayı yıkmamak için kütüphaneye dönüştüren Çaturoğlu; kütüphaneden yararlanmak isteyecek çocukların ana yol üzerinden geçmek zorunda bırakılırken trafik canavarına yem olabilecekleri olasılığına da kulak tıkadı. Alaplı’da değişimden yana kente yeni bir moral kazandıran Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun kendisinin yaptırdığı Atatürk Anıtı önüne Çaturoğlu’nun barakayı söktürerek bu ayıbı ortadan kaldırmasını bekliyoruz.