Alaplı'daki Kent Konseyi toplantısında  liman yeri konusunda gö-rüşlerini açıklayan eski Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu konuş masını gülümseyerek dinleyen Nevzat Çimenoğlu'na çok kızdı.

Alaplı Kent Konseyi'nin 2. Olağan Genel Kurulunu Alaplı Belediyesi Kültür salonunda yaptı. Genel kurulda; Konseyin gündeme getirdiği 33 maddelik öneri belgesi kabul edildi. Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nun yaptıkları çalışmaları dile getiren raporun okunmasından sonra otuz üç maddelik öneri sundu.  Genel kurula katılanlar sunular bu öneriler hakkındaki görüşlerini dile getirdikten sonra öneriler oylandı ve kabul edildi.  tartışma açıldı. Kaymakam Aydın Memük toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara ziyareti için bir heyet oluşturulmasını isteyerek, Alaplı'nın birlik ve beraberlik içersinde olduğu müddetçe aşamayacağı sorunun olmayacağını söyledi.
Memük, "Alaplı'ya acilen Yüksek Okul yurdu ile Çok Programlı Lise bi-nası lazım. Bunları aşarsak sorunları da yavaş yavaş çözeriz" dedi.

GÜLÜNECEK BİŞEY Mİ VAR?

Konseyin raporları kabul etmesi esnasında söz alan AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu liman hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. Çaturoğlu, Limanın şehir merkezine yapılmasına şiddetle karşı olduğunu belirterek, "liman yerinin  yanlış olduğunu aylardır savunuyorum. Bu liman Alaplı Bölge Trafik ile Kavukkavla arasında bir alana yapılsın. Gelin Alaplı'nın önünü kapatmayalım. Bunun yeri yanlış, yanlış, yanlış" dedi.
Çaturoğlu'nun bu konuşması sırasında  Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu gülümsemesi ise yeni bir polemik yarattı. Çaturoğlu,  Çimenoğlu'nun gülümsemesi üzerine sözlerini daha da  sertleştirerek "Neden gülüyorsun ortada komik bir şey mi var" diye konuştu. Çaturoğlu'nun bu sözleri üzerine  Çimenoğlu bu tepkiye yine gülerek yanıt verince Çaturoğlu daha da öfkelendi. Ancak Kent Konseyi Başkanı İbrahim Cöbek araya girerek halef selef belediye başkanlarının tartışmasını önledi.