Alaplı Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Çağlayan Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılacak olan cami yerinin tabusu Belediye devredilmesi için yapılan oylamada tüm meclis üyeleri kabul yönünde oy kullandı.

Atatürk Düşünce Derneği Başkanı ve CHP’li meclis üyesi Saliha Sanlı, yaptığı konuşmada, Bu vakfın böyle bir cami yapması için önce belediye bu yerin tabusunu devir etmesi gibi bir kural mı var. Bu konu benim mantığıma uymadı. Bana biraz anlamsız geldi.” Dedi.

Çimenoğlu da Cami yeri olarak ayrılan alanın tabusu Belediye geçeceğini ruhsat işlerini belediye tarafından yürütüleceğini söyledi.

Belediye kanunlarına göre Belediyelerin cami yapabileceğini ifade eden Çimenoğlu, şöyle konuştu:

“Bir hayırsever vatandaş tarafından eski pazaryerinde bulunan arsasını cami yapılması için Çağlayan Cami Yaptırma derneğine bağışlamıştı. 2011 yılında bu alanı belediye meclis kararıyla imar tadilatı yaparak değişiklik gerçekleştirmiştik. Bu gün ise, ruhsat ve diğer resmi işlerin belediye üzerinden yürütülmesi için tabusu Belediye devir edilecek. Bu camiyi belediye yaptırmayacak. Bu camiyi vatandaşlar ve hayırseverler yaptıracak. Sadece resmi işlerini Belediye takip edecek. Resmi dairenin ya da devlet kuruluşunun yeri olduğu zaman bir takım avantajları var. Belediye kanuna göre belediye cami yaptırabilir. Ama bizim bütçemizde böyle bir ödenek yok. Bu sadece resmi işlemlerin hızlandırılması için yapılacak.”