Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığına, Zonguldak Milletvekili aday adaylığı için Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve Ak Parti Kdz.Ereğli önceki İlçe Başkanlarından Adem Öztürk başvuruda bulundu.

Ak Parti Ereğli İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen ‘aday adaylığı’ başvuru töreninde, Öztürk ve Çimenoğlu partililere hitaben birer konuşma yaptı.

ÖZTÜRK’ÜN AÇIKLAMALARI

7 Haziran 2015 genel seçimlerine hazırlık ve aday belirleme sürecinin sürdüğünü belirten Öztürk, tüm aday adayları gibi kendisinin de Haziran ayında seçim zaferi yaşatmak için aday olduğunu söyledi. Kendisine gösterilen ilgi ve desteğe teşekkür eden Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kurulduğu ve iktidara geldiği günden bu yana tüm engellere ve kurulan tüm tuzaklara rağmen Ak Parti ailesi milletimizin gösterdiği takdire şayan desteği ile tüm seçimlerden başarı ile çıkmış ve ulaşılması zor zaferlere imza atmıştır. Bu başarı sadece siyaset alanı ile kalamış yönetimde istikrar ve kararlı uygulamalarla ülkemiz tarihinin en büyük atılımlarını gerçekleştirmiş ve kalkınma alanında ciddi mesafeler elde etmiştir. Hepimizin bildiği üzere bu seçimlerin ana gündem maddesi anayasa değişikliği ve demokratik reforfmların tamamlanmasıdır. Bu noktada ele aldığımızda 7 Haziran seçimleri öncekilerden çok farklılık arzetmekte ve önem kazanmaktadır. Tüm aday adayı arkadaşlarım gibi şahsımda bu zor görevin bilincinde olarak yola çıktım çalışmalarıma başladım. Bu kutlu görev omuzlarıma yüklendiğinde siz değerli dostlarım ve teşkilat mensubu arkadaşlarımın gayreti ile halkımızın teveccühünü kazanarak daha önceki ve mevcut vekillerimizin ve yöneticilerimizin katkıları ile elde edilen Ak Partimin başarı çıtasını hep birlikte daha yükseklere çıkarmak için elimizden gelenin daha da fazlasını yapacağımızdan şüpheniz olmasın”

ÇİMENOĞLU’DAN ‘BAŞKANLIK’ VURGUSU

Özel bir hastanede başhekim olarak görev yapan eski Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ise Ereğli, Alaplı ve Zonguldak’ın problemleri olduğunu bildirdi. Eski ve mevcut vekillere teşekkür eden Çimenoğlu, şöyle konuştu:

“Önceki vekillerimiz Sayın Fazlı Erdoğan, şimdiki vekilimiz Sayın Ercan Candan, Zonguldak’a ve ülkemize hizmet etmek için çalıştılar, çalışıyorlar. Amacım, Allah kısmet ederse, bizde onların bıraktığı yerden bayrağı devralıp, onlarında başarılarının biraz üstüne koyarak gidebilir miyiz? diye bütün çabamız budur. Ülkemiz, çok önemli bir süreçten geçiyor. Referandum, yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve son olarak 2015 Haziran ayında yapılacak milletvekili bundan sonraki seçimler 2019’da yapılacak. İşte bu sebepten dolayı önümüzdeki 4 yıl çok önemli. Türkiye’de kesinlikle AK Parti iktidarın kesinlikle devam etmesi gerekir. Bu seçimlerde, dargınlık ve küskünlükleri bir kenara koyup, ülkemiz için çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Türkiye’de bir ‘Başkanlık Sistem’ var. Parlamenter sistem tıkanma noktasına geldi. Başkanlık sistemi gelecek ve askeri anaya darbe yasası rafa kalkacak. Hizmet, her kademede yapılabilir. İnsan istedikten sonra bireysel olarak ta yanındaki herkese hizmet edebilir.”

İLÇE BAŞKANI ÇAKIR’IN AÇIKLAMASI

Her iki aday adayını tebrik eden Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, hedeflerinin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan yüzde 54.4 oyun üzerine çıkmak olduğunu belirterek, “Bu anlamda, teşkilatımla, bundan önceki seçimlerde olduğu gibi çıtayı bir adım yukarı çıkarmak için çalışıyoruz” dedi. Aday adayı tanıtım toplantısına, bazı İl Genel ile Belediye Meclis üyeleri yanı sarı, çok sayıda partili katıldı.