Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Çevre Koruma Derneğinin dağıttı el ilanlarına tepki gösterdi. Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Çevre Koruma Derneğinin el ilanı olarak bastıracağı metinden bir örnek sunan Türkyılmaz, Çimenoğlu’nun tepkisiyle karşılaştı.
İlanda yazılı olan "Alaplı çayına atılan çöpler ve kanalizasyon atıkları nedeniyle içme suyu kaynağının hızla kirlendiğini yine aynı su kaynağı ve kuyularından ilçe ve köylere içme suyu pompalanmaktadır. Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği olarak yetkililerimizden içme suyunun kirlenmesini önlemek amacıyla bir an önce çalışma başlatmalarını bekliyoruz" ibaresine eleştiren Çimenoğlu, " Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine göre içime suyumuz temizdir. Bu zamana kadar evlerimizde akan içme suyundan kimse hasta olmamıştır" diyerek yazının değiştirilmesini istedi.
Türkyılmaz ise ko-nuşmasında, " Benim Köyümde içtiğim su kirli ben bunun mücadelesini zamanında çok verdim. Köylerdeki suyun her ay tahlil yapılmasını istiyorum" dedi.