Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı makamında ziyaret ederek, yeni görev yerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu beraberinde eşi Dilek Çimenoğlu, Bele-diye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Şengün, Belediye Meclisi Üye-leri Dürdane An Köse ve Sefa Çakır ile birlikte, bir süre önce görevine başlayan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı makamında ziyaret ederek, yeni görev yerinin "hayırlı olması" temennisinde bulundular. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, "Komşu ilçemiz Ereğli'deki yeni görev yerinize hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında, "Ortak bir sosyal ve ekonomik kültüre sahip olduğumuz Ereğli ilçemizde göreve başlamanızdan büyük memnuniyet duyduk. Görevinizde başarılar diliyoruz" dedi. Belediye Başkanı Çimenoğlu, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'a, Alaplı ilçesinin en önemli geçim kaynağı olan fındık hediye etti. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ereğli'ye gelirken geçtiğim Alaplı'yı çok beğendim. Şirin bir sahil ilçesi, güzel bir kent. Gördüğüm kadarıyla yerel yönetim de başarılı çalışmalarda bulunmuş. Sizi ve ekibinizi bu çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum" dedi.
Ziyarette, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı ve Zonguldak bölgesinin ekonomik ve sosyal yapısıyla ilgili olarak da bilgi verdi. Alaplı'nın, coğrafi olarak da gelişime ve kalkınmaya açık bir ilçe olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, "İlçemize liman ve ahşap yat gemi tersanesi yapımıyla ilgili çalışmalarda bulunuyoruz. Her iki projeyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu aşamasına geldik. 23 Eylül'de Ankara'da ÇED toplantılarının sonuncusu yapılacak. ÇED Raporunun olumlu olacağını umut ediyoruz. Bölgemizi ziyaret eden Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'da projemize çok olumlu yaklaştı ve şifai olarak da onayladı. Keza, Alaplı Ahşap Yat Gemi Tersanesi'nde de son aşamaya gelindi. Önümüzdeki aylarda, tersane inşaatına başlanmasını bekliyoruz. Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Fazlı Erdoğan'ın da büyük destek verdiği bu iki projenin hayata geçmesiyle birlikte, Alaplı ilçemiz, bölgemiz; hem ekonomik, hem sosyal olarak büyük bir gelişim ve kalkınma sürecine girecektir. Ereğli, Alaplı, Zonguldak ve çevre yerleşim bölgelerindeki yerel yönetimlerin, siyasi yöneticilerin ve sivil toplum kuruluşlarının büyük destek verdiği Alaplı Limanı ve Alaplı Ahşap Yat Gemi Tersanesi projelerine, bundan sonraki süreçte sizin de destek vermenizi bekliyoruz" dedi.
Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da, liman ve ahşap yat gemi tersanesi projelerinin ekonomik ve sosyal olarak çok önemli olduğunu belirterek, " Hiç kuşkusuz, bu projelerin bir an önce hayata geçmesi için biz de elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Bu iki projenin hayata geçmesi, Alaplı ilçemizin yanı sıra Ereğli ve bölgemizin kalkınmasına çok büyük bir katkıda bulunacaktır" dedi.