Alaplı Belediye Meclisi, 2010 Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın ilk görüşmesi yapıldı.

 

Belediye Meclisi Salonu’nda yapılan ve saat 14.00’de başlayan Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu’nun başkanlığındaki Alaplı Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı ilk görüşmesine, izin alan Emine Çift dışındaki tüm meclis üyeleri katıldı.

Açılışın ardından 3 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, “kadro ihdası” oybirliğiyle kabul edilirken, “imar tadilatı” taleplerinden biri “Komisyon Raporu” doğrultusunda oy çokluğuyla diğer maddelerde ilgili komisyonlara havale edildi.

 

BAŞKAN ÇİMENOĞLU’NDAN “KANTAR” SİTEMİ

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye Meclisi Üyesi Hasan Demir’in, “Asfalt çalışmalarının yarım kalma sebebiyle ilgili bilgi istemesi” üzerine yaptığı açıklamada, asfalta devam edilememesinin sebepleri arasında yer aldığını ifade ettiği Göktepe altı mevkiindeki “kantar” uygulamasına sitemde bulundu. Kantarın, Alaplı’nın en büyük sıkıntılarından biri olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Kantar; Alaplı’yı Zonguldak’tan koparan bir ‘ucube’dir.  Elbette, asfalt çalışmalarına devam edilememesinin tek sebebi bu değildir. Başka sebepler de vardır. Ancak, kantar, Alaplı için büyük bir sıkıntıdır. Ereğli’den, Zonguldak’a giden; Gökçebey’den, Çaycuma’ya giden araçların kantar sorunu olmadığı halde, Ereğli’den Alaplı’ya gelen bir aracın kantar gibi büyük bir sorunu vardır. Kantardaki rahatsızlığını sık sık dile getiren Ereğli Belediyesine teşekkür ediyorum. Hepimizin, bu kantar uygulamasına tepki göstermesi gerekir” dedi.

 

OLUMSUZ CEVAP VERMİYOR

“Asfalt çalışmalarının, bu yıl içinde, yeniden başlayıp, başlamayacağı” ile ilgili soruyu  da yanıtlayan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Biz bu konuda sürekli girişimlerde bulunuyoruz. Sürekli asfalt firması ile görüşüyoruz. Firma, bize, olumsuz bir cevap vermiyor. Karayollarından acil yapılması gereken asfalt işi almışlar; oraya yoğunlaşmışlar. Bu çalışma bittikten sonra, Alaplı’da çalışmalara yeniden başlayacaklarını umut ediyoruz. Ben, firma yetkililerine de söyledim; “Eğer, bizim asfaltımızı yapamayacaksanız, biz de bütün yolları beton kaplayacağız’ dedim. Yol çalışmasını, asfalt kaplama veya beton kaplama ile bir şekilde tamamlayacağız” dedi.

 

COŞKU İLE KUTLAYALIM

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, devam eden Belediye çalışmalarıyla ilgili olarak da, Belediye Meclisi Üyelerini bilgilendirdi. Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşku ile kutlamak için bir haftalık bir program yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Çimenoğlu, “Cumhuriyet Bayramı’nı ve Cumhuriyet Haftası’nı coşkuyla kutlayalım istiyoruz.” Dedi.

 

EV EV İMZA TOPLANACAK

Çimenoğlu, Alaplı Belediyesi’nin Mollabey yolu güzergahındaki sınırlarını yeniden düzenlemek için de çalışma yapıldığını belirterek, “Bunun için ev ev dolaşıp imza toplamamız gerektiğini düşünüyorum. Hem imza toplayacağız, hem de vatandaşa izah edeceğiz.  Bunun için de, her partiden bir meclis üyemiz imza toplama çalışmasına katılırsa, daha iyi olur düşüncesindeyim” dedi.

 

5 EKİM’E ERTELENDİ

Alaplı Belediye Meclisi 2010 Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın ilk görüşmesinde, “İmar tadilatları” ile ilgili gündemin ikinci maddesinde yer alan;” Karaçam mevkii, 12 pafta, 6 ada, 37 parseldeki gayrimenkulün, ‘konut alanı’ olarak imar tadilatının yapılması”,  İmar Komisyonu’nun raporu doğrultusunda, oy çokluğuyla reddedilirken; “Hükümet Caddesi, pafta 4, ada 26, parsel 1’de kayıtlı gayrimenkulün iskana açılması” ve Merkez Mahallesi pafta 4, ada 27, parsel 17’de kayıtlı gayrimenkulün cami yeri olarak imarının yapılması”  konuları; Komisyon’dan gelecek raporlar doğrultusunda, ikinci görüşmede karara bağlanmak üzere, İmar Komisyonu’na havale edildi.

Gündemin son ve 3.maddesinde yer alan “kadro ihdası” da, Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi. Alaplı Belediye Meclisi, ikinci görüşmenin 5 Ekim 2010 Salı günü yapılmasını ve toplantının saat:15.00’de başlamasını kararlaştırdı.