Alaplı Belediye Meclisi’nin Nisan ayı Olağan Toplantısında görüşülen Belediye faaliyet raporu bağımsızların oylarıyla  6 karşı 5 oyla kabul edildi.
Açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başlayan toplantıda; toplam 9 gündem maddesi görüşüldü; biri dışında bütün maddeler oybirliğiyle, bir madde ise oy çokluğuyla kabul edildi.
Geçtiğimiz hafta sonunda kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Alaplı Belediyesi İtfaiye Amirliği’nde görevli İtfaiye Memuru Şevket Yönel’e bütün meclis üyelerinin Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Alaplı Belediyesi çalışanlarına başsağlığı dilediği toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Şevket Yönel’in ani vefatını büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, “İşten kaçmayan, çalışkan, dürüst ve sevecen bir kardeşimizdi. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesi yakınları ve belediye çalışanlarımıza başsağlığı diliyorum.” Dedi.
Gündemin ikinci maddesi gereği  kapalı zarf usulü ile yapılan oylama neticesinde; Meclis 1.Başkan Vekilliğine Erol Tunçkaya, 2. Başkan Vekilliğine Sefa Çakır oybirliğiyle seçildi.
Gündemin devam eden maddeleri gereği kapalı zarf usulü yapılan diğer oylamalarda; Meclis Katipliği asil üyeliklerine Mehmet Yaman ve Dürdane An Köse, yedek üyeliklerine Sefa Çakır ve Emine Çift; Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine; Hasan Demir, Saliha Sanlı, Mehmet Yaman, İbrahim Şengün ve Dürdane An Köse; İmar Komisyonu üyeliklerine; Hasan Ergin, Serdar Akyol, Mehmet Yaman, Emine Çift ve Sefa Çakır oybirliğiyle seçildiler.
Kapalı zarf usulü oylama ile yapılan Belediye Encümeni üyeliklerine;  Erol Tunçkaya ve Mehmet Yaman oy çokluğuyla seçilirken;  Denetim Komisyonu raporu oybirliğiyle; faaliyet raporu da oy çokluğuyla kabul edildi.
Alaplı Belediye Meclisi, Mayıs ayı Olağan Toplantısını 3 Mayıs’ta yapmayı ve toplantının saat:14.00’de başlamasını kararlaştırdı.