Alaplı belediyesi tarafından 690 Evler semtindeki yol, kaldırım, bordür ve çevre düzenleme çalışmalarının birinci etabı tamamlanırken ve ikinci etap çalışmalara başlandı.

Alaplı Belediyesi, 690 Evler semtinde yürüttüğü yol bakım ve onarım, kaldırım, bordür ve çevre düzenleme çalışmalarının birinci etabını tamamlayarak, G ve H bloklar çevresinde ikinci etap çalışmalara başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Asfalt çalışmalarının ardından 690 Evler semti İ bloklar mevkiinden başladığımız kaldırım ve bordür çalışmalarına G ve H bloklar mevkii ile devam ediyoruz. Belediye hizmetlerinin hiç girmediği İ bloklar mevkiinde yolları asfaltladık, kaldırımlarını yaptık, bordürlerini yaptık, binaların su basmanlarını yaptık, çevre düzenleme kapsamında, çirkin bir görüntü oluşturan yol kenarlarındaki çalıları temizleme çalışmalarına başladık ve buraları toprak sermek suretiyle çimlendirip, ağaçlandıracağız. Bu çalışmalarımız mahalle sakinlerince de büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Hepsi ayrı ayrı teşekkür ediyorlar. Bloklar mevkiindeki çalışmaları bitirdik, şimdi G ve H bloklar çevresinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Asfalt kenarlarında kaldırım ve bordür çalışmalarımız bu mevkide de devam ediyor. Daha önce Valimiz Erdal Ata'ya verdiğimiz söz doğrultusunda, bu semtteki futbol sahasının yolunu beton kaplama çalışmalarına da başladık. Ayrıca, asfalt yapılamayan mahalle arası ana güzergahlarda da yine beton kaplama çalışması yapıyoruz. Yine bu mevkide çocuk parklarını da yenileyeceğiz. 
Buradaki çalışmaların bu ay içinde sona ereceğini tahmin ediyoruz ve 690 Evler semtinde yapılması gereken kaldırım, yol, bordür, ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarının hemen hemen yüzde 60'ını tamamlamış olacağız. Hedefimiz, haziran ayına kadar Alaplı'da kaldırımsız ve bordürsüz yol bırakmamak ve insanlara güzel ve modern bir şehirde yaşadıklarını hissettirebilmek. 
Alaplı Belediyesi olarak, imkanlarımız ölçüsünde halkımıza en azami hizmeti vermenin gayreti içindeyiz” diye konuştu.