Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, şehir merkezine açılacak olan ikinci pazaryeri ve Belediye dükkanlarının yıkılması çalışmalarını değerlendirdi. Alaplı dere boyunda bulunan belediye dükkanlarını yıkan başkan olarak tarihe geçeceğini belirten Çimenoğlu, "Ben kapalı Pazaryerini geri getirmiyorum. Ben çarşı içine ikinci bir pazaryeri açacağım, bunu da 2 ya da 3 ay içinde yapacağım. Seçim öncesi Halkıma ne söz verdiysem yerine getireceğim. Birde Belediye dükkanları var. Buradan şunu söylüyorum. Dere boyundaki dükkanları yıkan başkan olarak tarihe geçeceğim" dedi.
Pazaryerini geri getirmeyeceğini altını çizen Çimenoğlu "Pazaryerini kapalı spor salonu ile kamyoncular kooperatifi olan yere kadar kurmayı düşünüyoruz. O bölgede Belediyemize ait bir oto garajımız var. Belediyemizin garajını oradan yıkacağız. Belediye Garajı için Kefken altını düşünüyorduk. Fakat Karşıyaka Fatih Mahallesi'ndeki fen işleri şantiyesini taşımak daha uygun daha basit kefken altına taşınmak daha çok zaman alacağı için o bölgeyi uygun gördük. Belediye garajını yıktıktan sonra oranın zeminini betonlama çalışması yapmayı hedefliyoruz. İkinci bir alternatif olarak ta okullar caddesini boydan boya kapatıp burayı Pazaryerine çevirmek, burası daha kolay çünkü betonlaşmaya gerek olmayan bir yer. Okullar caddesini Çarşamba günleri trafiğe kapatıp bu caddeye Pazar kurmak daha kolay ve yasal zorlukları yok. Kadastro müdürlüğünden başlayarak konak mahallesi çıkışına kadar olan bölgeyi ikinci Pazaryeri olarak da düşünüyoruz. Bu bölge içinde çalışmalar devam ediyor. Düşündüğümüz bu yerlerde çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. Şunu söyleyebilirim. 2 yada 3 ay içerisinde çarşı merkezine yeni bir Pazar açacağım. Şunun da altını çizmek isterim Pazar geri gelmeyecek ben çarşı merkezine yeni Pazaryeri açacağım. Kapalı pazaryerindeki esnaflarımıza da teklifimi sunacağım. Hem kapalı pazaryerinde çalışın hem de açık pazaryerinde çalışın diyeceğim. Gelen gelir gelmeyen de gelmez. Dışardan hiçbir pazarcı kabul edilmeyeceğiz. Sadece kapalı pazaryeri esnafı çarşı içinde tezgah açabilecek. Kapalı pazaryerinde şu an 100 tane boş dükkânımız var. Buralara talep olursa o esnaflarda çarşı içindeki pazarda tezgâh açabilecekler. Çarşamba günleri ikinci pazaryeri açık olacak. Cumartesi yada Pazar günüde kapalı pazaryeri açık olacak" dedi.
Alaplı dere boyunda bulunan Belediye dükkanlarını yıkan Belediye Başkanı olarak tarihe geçeceğini belirten Çimenoğlu, "Ben seçimden önce bir söz verdim verdiğim sözleri yerine getirmek için canı gönülden gayret ediyorum. Dere boyundaki Belediye dükkânlarını yıkan başkan olarak tarihe geçeceğim. Bir şeyleri yaparken bunun bir hazırlık süreci vardır.
Bu işler o kadar kolay değil, eskisini yık yenisi yap, o kadar kolay değil, önce projemizi hazırladık. Alt yapısını tamamladık. Mart ayı içerisinde dükkanların temelini atacağız. 29 Ekimde de dükkanlarımızı taşıyacağız. Yine aynı tarihte de eski dükkanlarımızı yıkacağız buradan net tarih veriyorum. Dükkanların önünde 2 metreye yakın teras olacak ondan sonrada 7 metrelik dere boyunca yürüyüş alanı olacak. Şu anda planladığımız 60 civarında dükkanı hizmete sokacağız. Mevcut dükkanlardan borcu olanlar yeni yapılacak dükkanlara geçemeyecek. Kısaca borcu olanlara vermeyeceğim" diye konuştu.