Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, ilçenin en önde gelen sorunlarından bir olan “Derin Deniz Deşarj ve Arıtma Projesi” ile ilgili AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu’ndan destek istedi. Çevre Bakanlığına daha önce Derin Deniz Deşarj ve Arıtma Projesi ilgili bir proje sunduklarını ifade eden Çimenoğlu ayrıca “Dolgu alanı ile ilgili Kültür Bakanlığına 210 bin Liralık proje sunduklarını bu iki projenin takibi ile ilgili AKP Alaplı İlçe Başkan Faruk Çaturoğlu’ndan destek istediklerini belirtti.

 

ÇİMENOĞLU; “DERİN DEŞARJ SİSTEMİ ALAPLI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Çevre Bakanlığına daha önce biz bir proje sunmuştuk. Derin deşarj ve arıtma sistemi projesi, bu projeyi iller bankası çizdirdi. İller bankası tarafından onaylandı. Metrajları çıkarıldı. Yaklaşık 5 milyon Türk lirası’na bakanlığın bu projeyle ilgili kredisi var. Yüzde 40’nı hibe olarak veriyor. Yüzde 60 oranındaki kalanı ise 3 yıl ödemesiz. 7 yıl geri ödemli kredisi var. Biz çevre bakanlığına dosyamızı verdik. Fakat aradan geçen zaman içinde bize Çevre Bakanlığından yazı geldi. Bu projenin iller bankası tarafından kabul edilip bir takım bilgilerin hazırlandıktan sonra bakanlığımıza müracaat edilmesini bildirdiler. Bununla ilgili Sayın Çaturoğlu’nu da bilgilendirdik. İnşallah bununla ilgili olumlu bir sonuç alaçamımızı umuyorum”

 

“DOLGU ALANI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

 

Kültür Bakanlığına projemizi sunduk müracaat ettik. Dolgu alanından çay bahçesiyle orman işletmesi alanına, 210 bin liralık bir proje teklif ettik. Kültür Bakanlığının bununla ilgili kredileri var. Bakanlık bunun hepsini ödemesi bile belirli bir miktarını ödüyor. Belediyelere veriyor. Bizde aldığımız miktarla bile dolgu alanına gerekli malzemeleri alırız. Bu işler için biz bakanlığa gerekli girişimleri yaptık. Sayın Çaturoğlu’nun desteği ile bu işler olur.”

 

“KARŞIYAKA’YA SAĞLIK EVİ”

Sağlıkta aile hekimliğine geçiliyor. Karşıyaka mahallesine 3 tane doktor aile hekimliği verildi. Karşıyaka mahallesinde bu yılsonuna kadar geçileceğini tahmin ediyoruz. Karşıyaka mahallesinde bu nedenle acil bir durum var. Bizde kafamızda bir proje geliştirdik. Karşıyaka’da seksen evlerin arkasında orta da bir park var. O parkın içinde 120 metre kare genişliğinde bir alanı ayırabiliriz. O alana Belediye olarak hazır betonunu atsak, Daha önce bu Ereğli’de 2–3 yerde yapıldı. Prefabrik sağlık ocakları sanırım bize de bu alana prefabrik bir sağlık ocağı yapabiliriz.120 metre kare bir prefabriğin maliyeti bize en fazla 50 bin TL ye çıkıyor. Eğer uygun görülürse biz belediye olarak o parkın bir kısmını vermeye hazırız. Sağlık bakanlığı döner sermayesi bu tür şeyler için ödenekleri var. Oradan böyle bir ödenek çıkartılırsa da bu iş olur. Olmazsa da biz Alaplı’da el, ele verip bir şeyler yapmaya çalışırız.

 

ÇATUROĞLU; “BÜYÜKLERİMİZLE OTURUP DEĞERLENDİREÇEGİZ”

 

Alaplı’nın sorunlarını büyüklerimizle oturup değerlendireceklerini belirten Çaturoğlu, gereken ne ise yapmaya ve girişimlerde bulunmaya çalışacağız” dedi. Çaturoğlu “Bu sorunlar büyüklerimizle oturulup değerlendireceğiz. Ona göre gereken neyse yapmaya ve girişimlerde bulunmaya çalışacağız. Bizler bu tür girişimleri destekliyoruz. Derin deşarj konusunda ben onu kendi üzerime vazife atlettim. Altyapı çalışmalarında yüzde 10 civarında bir eksiklik kaldı. Bu eksiklerin bitilmesi lazım. Bu proje bitirildiği takdirde derin deşarj sistemini bağlanması daha uygun olur. Bu proje gerçekten çok önemli bir proje eğer biz bu yüzde 10 eksikliği tamamlayıp derin deşarj sistemini yapamazsak, yapılan masraflarında bir anlamı kalmayacak. Dolayısıyla denizimiz ve deremiz kirli akmaya kirlenmeye devam edecek. Bu konuda biz Bakan bey’e belediyenin ilgili yazısın verdik. Bu konuda yardım istediğimizi belirttik. Sahil projesi ile ilgili biz belediye başkanlığı dönemimizde Kültür bakanlığına birçok proje gönderdik. Ama hiçbir sonuç alamadık. Bu konu hakkında da beraber çalışma yaparız hazırladığımız dosyayı getiririz. Sağlık konusunda ise aile hekimliği uygulaması başlayacak gerekli beraberce konu hakkında müzakere eder görüşmelere devam ederiz.”