Alaplı Belediyesi, Taşbaşı-Erdemyuva mevkisindeki deniz dolgu alanının belli bir kısmında yapılacak ağaçlandırma için altyapı çalışmalarına başladı.

Taşbaşı-Erdemyuva mevkiindeki deniz dolgu alanında yapılan ağaçlandırma altyapı çalışmalarını inceleyen ve beraberindeki basın mensuplarına çalışmalar ile ilgili bilgi veren Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, 120 bin metrekarelik bir alanı kapsayan; bir kısmı henüz tamamlanmamış deniz dolgu alanının yaklaşık 30 bin metrekaresinde ağaçlandırma çalışması yapılacağını belirterek şöyle dedi: Bu alandaki deniz dolgusu ve tahkimat çalışmaları henüz tamamlanmadı. Deniz dolgusu tamamlanan yaklaşık 30 bin metrekarelik alanı çınar, at kestanesi gibi ağaç türleriyle ağaçlandıracağız. Bunun için şu anda iki iş makinesiyle ağaçlandıracağımız alanda tesviye, yani zemin düzleme çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmanın bitmesinin ardından, toprak serip ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız. Ayrıca bu alan içerisinde küçük gezinti alanları ve küçük çaplı sosyal tesisler olacak.
Daha sonraki süreçte de, çimlendirme çalışması yapmayı planlıyoruz. Amacımız; ilk etapta dolgu alanının en azından 30 bir metrekarelik bir bölümünü halkımızın hizmetine açmak. Dolgu alanının tamamının halkın hizmetine sunulması, çok daha uzun vadeli bir çalışmayı gerektiriyor.