Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı onuruna düzenlenen yemekli toplantıda, Belediye’nin 2010 yılı faaliyetlerini sinevizyon eşliğinde anlatarak, “Mevcut imkanlarımız ölçüsünde, İlçemize, çağdaş yaşamın gerektirdiği en nitelikli hizmeti vermeye çalışıyoruz.” Dedi.
Alaplı Belediyesi’nce eski Fiskomar binasındaki Alaplı Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya;  Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam,  Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Rıfkı Henden, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş ile diğer kamu kurumlarının müdürleri; siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileri; Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtarlar katıldı.
Sunumunu yapmak üzere söz alan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Salonda bulunan davetliler ile Alaplı halkının ve Türk Ulusunun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı bir kez daha kutlayarak başladığı konuşmasında, sinevizyon eşliğinde, Bayram kutlamalarından fotoğrafları davetlilerle paylaştı. Alaplı’nın, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan sonra, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da yeni spor sahasında, büyük bir katılım ve büyük bir coşku Türkiye’ye yakışan bir şekilde  kutladığını ifade eden Belediye Başkanı Çimenoğlu, “Yağlı güreşlerin yanı sıra Milli bayramlarımızı da kutladığımız bu sahada yapmamız gereken çalışmalar daha henüz bitmedi. Alaplı Belediyesi Spor Sahası’na kiremit irmiğinden tartan pist de yapacağız.” Dedi.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, sunumunun ikinci bölümünde yine sinevizyon eşliğinde Belediye’nin 2010 yılı faaliyetlerini anlattı. Bu hizmetleri yaparken, Alaplı halkının yanı sıra Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden de büyük destek gördüğünü ifade eden Belediye Başkanı Çimenoğlu, “Göreve geldiğimden bu yana, hiçbir ayrım gözetmeden, bize her zaman destek olan Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan’a özellikle teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yapacağımız daha çok hizmetler var. Bu hizmetlerin yapımında da yine Ankara’nın desteğine çok ihtiyacımız olacak. Bu desteği bundan sonra da göreceğimizden kuşkumuz yoktur.” Dedi.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük de konuşmasında, Alaplı Belediyesi’nin hizmetlerinden övgüyle söz ederek, “Bugün burada Sayın Belediye Başkanımız modern belediyecilik nasıl olur, sosyal belediyecilik nasıl olur, projelerle, icraatlarla idarecilik ve belediyecilik nasıl olur; bunun bir dersini, bir örneği verdi. Ben kendisini gerçekten kutluyorum. Alaplı’da 4 yıldır görev yapıyorum; böyle çalışkan, topluma güzel hizmetler veren, başarılı bir belediyecilik örneği sergileyen bir belediye başkanıyla  birlikte ilçeme hizmet etmekten de büyük onur duyuyorum. Sayın Belediye Baykanımızın,  Avrupa’da, bütün Dünyada, diğer büyük şehirlerde gördüğümüz bir çok hizmeti örnek alıp, Alaplı’ya nasıl getirebilirim, Alaplı insanı ile nasıl buluşturabilirim anlayışıyla hareket ettiğini görüyorum. Kendisini biz kez daha kutluyorum.” Dedi.
Milletvekili Fazlı Erdoğan da, “veda” niteliğindeki salonu duygulandıran konuşmasında, “Ben burada bir dostluk gecesi, insanlık gecesi, hizmet gecesi, birlik beraberlik gecesi görüyorum. Bu fotoğrafı Alaplı doldurdu; Türkiye büyürken, Alaplı da bundan payını almayı bildi. Bugün burada Belediye başkanımız 2010 yılı hizmetlerini, duygu diliyle anlatmaya çalıştı. İnanıyorum ki, yaptıklarının yüzde 20’sini geçmedi anlattıkları.
Muhakkak ki, yapılanlar bundan çok çok daha fazladır. Ben Belediye Başkanımızı ve bugüne kadar hizmet eden tüm belediye başkanlarımızı kutluyorum. Alaplı gerçekten, hizmet taleplerini dile getirirken, çok örnek bir birliktelik sergiledi ve sergilemeye devam ediyor. Alport limanı da bu birlikteliğin bir ürünü.
Alaplı, Alport Limanı ile geleceği için çok büyük bir adım attı. Sergilediğiniz bu birlikteliği de yürekten kutluyorum.” Dedi.