Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Türkiye Anneler Derneği ve Türkiye Yarndım Sevenler Derneği Alaplı şubelerini ziyaret ederek, Belediye'nin planladığı bir takım projelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Belediye Meclisi Üyesi Erol Tunçkaya'nın da eşlik ettiği Anneler Derneği ziyaretinde, Dernek Başkanı Şerif Nurgül Avlar ve Yönetim Kurulu Üyelerince ağırlanan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, yeni Yönetim Kuruluna görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak başarılar diledi. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Alaplı Şubesi'ni de ziyaret etti. Dernek Başkanı Nursev Akdeniz ve Yönetim Kurulu Üyelerince ağırlanan Başkan Çimenoğlu'na Dernek çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi verildi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ziyaretlerde Belediye'nin bu yıl içinde hayata geçirmeyi planladığı projelerle ilgili olarak da bilgiler verdi. Alaplı şehir merkezindeki Kadınlar Pazarı olarak bilinen alanı, yeniden hizmete sunmayı planladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr., Nevzat Çimenoğlu, Bu alanda, tamamen organik tarım ürünlerinin ve kadınların  evlerinde hazırladıkları doğal yiyecek maddeleri ve el işi ürünlerin satılacağı bir Pazar kurmak istiyoruz. Bunun için altyapı hazırlıklarına başladık. Zemin düzenlemesi için parkeler hazırlanıyor. Ayrıca,  terminal projesiyle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Şu anki yerinde bu yıl içinde yeni bir terminal yapmayı planlıyoruz. Bunun yanında Karşıyaka ve Taşbaşı mevkiindeki dolgu alanlarında peyzaj çalışmalarımız sürüyor. Bu yaz ayında, dolgu alanlarının bir kısmını halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bu yılın yatırım programına alınan ve yaklaşık 5 milyon lira proje bedeli bulunan Derin Deniz Deşarj Arıtma Sistemi'nin önümüzdeki aylarda ihalesi yapılacak ve bu yıl içinde inşaatına başlanacak. Sistemin devreye girmesiyle birlikte, dere ve denizi kanalizasyon atıklarından arındırmış olacağız. Taşbaşı mevkiindeki Belediye Çaybahçesi'ni de ihtiyaçlara cevap verecek şekilde modernize edeceğiz ve o alanda da bir takım düzenlemeler yapacağız. Afet Konutlarının çevre tanzimine önümüzdeki günlerde başlanacak ve Nisan ayında tamamlanacak. dedi.
SOSYETE PAZARI İÇİN
TALEP VAR
Alaplı Kapalı Pazaryeri'nde haftanın Cumartesi günleri sosyete pazarı adı altında marka ürünlerin satılacağı bir Pazar kurulması talebinde bulunulduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Bu konuda kadınlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın da fikirlerini alıyorum. Sizleri ziyaret sebeplerimden birisi de bu. 135 üyesi bulunan bir kooperatif haftanın Cumartesi günleri, Kapalı Pazaryeri'nde ihraç fazlası markalı ürünlerin satılacağı bir Pazar kurmak istiyor. Biz şu anda firmanın bu talebini değerlendiriyoruz; artılarını eksilerini hesaplıyoruz. Bu firma, 7 Nisan'dan itibaren haftanın Pazar günleri Zonguldak merkezinde Pazar kuracak ve Cumartesi günleri de Alaplı'da kurmak istiyor. Ben, firmanın başka yerleşim birimlerinde kurduğu pazarları da gezerek, anlattıkları gibi bir Pazar kurup kurmadıklarına bakacağım. Eğer, anlattıkları gibi bir pazarı Alaplı'da açarlarsa, ben İlçemizin Cumartesi günleri çevre yerleşim birimlerinden de gelenlerle birlikte önemli bir cazibe merkezi olacağını ve Alaplı'ya ekonomik bir canlılık kazandıracağını düşünüyorum. Bu pazarın, yerleşik esnafımıza da faydası olacaktır. Konfeksiyon alanında faaliyet gösteren esnaflarımızın çekinceleri olabilir; ancak firma yetkilileri, marka ürünler satmak kaydıyla yerleşik esnafımıza da pazarda yer verebileceğini  söyledi. Yeni kurulacak pazarda olmasalar bile, kısa bir süre sonra oluşacak ekonomik hareketliliğin yerleşik konfeksiyoncu esnaflarımıza da olumlu yansımaları olacağını düşünüyorum. Özellikle kadınlarımızdan, bu pazarın İlçemizde kurulması için büyük bir talep var. dedi.
Anneler Derneği ve Yardım Sevenler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye'nin uygulamayı planladığı projelerin özellikle kadınların büyük ilgisini çekeceğini ifade ederek, bu projelerin uygulamaya geçmesinin ardından, tanıtımı ve yaygınlaşması için kendilerinin de ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ettiler.
ESNAFLARIN DA
GÖRÜŞLERİ ALINDI
Bu arada, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, şehir merkezinde bir grup esnafın kahvaltılı sohbet toplantısına katılarak, önümüzdeki aylarda uygulamaya geçirilmesi planlanan söz konusu projelerle ilgili olarak esnaflara bilgi verdi, onların da görüşlerini aldı.