Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, vatandaşların toplu taşım hizmetinden memnuniyetini veya memnuniyetsizliğini tespit etmek amacıyla, Alaplı Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ile Alaplı-Ereğli ve Ereğli-Alaplı arasında seyahat etti; otobüslerdeki vatandaşlarla tek tek konuşarak, sorunlarını ve isteklerini dinledi.

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, toplu taşımayla ilgili bazı vatandaşlardan gelen münferit şikayetlerin, halkın genelini kapsayıp kapsamadığını, vatandaşların toplu taşımayla ilgili Belediye?den beklentilerini ve isteklerini, memnuniyetlerini veya memnuniyetsizliklerini tespit etmek amacıyla, Alaplı Belediyesi adına toplu taşımacılığı yürüten firmanın Özel Halk Otobüsleri?ne binerek, Alaplı-Ereğli ve Ereğli-Alaplı arasında seyahat etti.  Otobüslerdeki tüm vatandaşlarla tek tek konuşan ve toplu taşımayla ilgili ?memnuniyet ve memnuniyetsizliklerini? soran Başkan Çimenoğlu, araçların sürücülerini dinlemeyi de ihmal etmedi. Kendisine iletilen sorunları ve çözüm önerilerini de tek tek not eden Başkan Çimenoğlu, bunların çözümü için de gerekenin yapılacağını ifade etti.

Özel Halk Otobüsleri?ndeki tespit ve gözlemlerini değerlendiren Başkan Çimenoğlu, ?Vatandaşın genelde memnun olduğunu tespit ettim. Vatandaşın bu memnuniyeti beni de memnun etti. Bazı vatandaşlarımız, sabah ve akşam seferlerinin kalabalık oluşundan yakınırken, bazıları da, otobüslerin saatinde kalkmasını talep etti. Bu sorunların giderilmesi için de gerekli girişimlerde bulunacağız. Vatandaşlarımızın, toplu taşıma hizmetinden genel olarak memnun olduklarını ifade etmesi; onları olduğu gibi bizi de oldukça memnun etti. Biz, Alaplı Belediyesi olarak; tespit ettiğimiz bir-iki sorunun  çözümü için gerekli girişimlerde bulunacağız. Amacımız; tüm vatandaşların memnuniyetini sağlamak? dedi.

Başkan Çimenoğlu, münferit de olsa, Belediye?ye gelen her şikayetin bizzat yerinde inceleme ve araştırma yapılarak değerlendirildiğini belirterek, şöyle dedi:

?Vatandaşın memnuniyetine odaklı hizmet; temel prensibimiz. Sadece ulaşım alanında değil, her alanda vatandaşların şikayetlerine, isteklerine, çözüm önerilerine büyük değer veriyoruz ve anında değerlendiriyoruz. Vatandaşın, Belediyemiz hizmetlerinden memnuniyet oranını mümkün olduğunca en yüksek düzeye çıkarmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımız artarak devam edecek. Şunu da ifade etmek isterim ki; vatandaşlarımız şikayetlerini, sorunlarını, isteklerini, çözüm önerilerini hiç çekinmeden telefonla, elektronik posta ile veya bizzat başvurarak Belediyemize iletebilir. Biz bundan yüksünmeyiz; bilakis daha da memnun oluruz. Hizmet kalitemizin daha da yükselmesi için, vatandaşımızın yönetime daha çok katılımına ihtiyacımız var? dedi.