Çin Büyükelçisi Gong Xiaosheng, resmi ziyarette bulunduğu Zonguldak Valisi Erdal Ata'yı, ülkesinde yapılacak yatırım ve ekonomi fuarına "İlim Çin'de de olsa arayınız" hadisiyle davet etti.
Büyükelçi Xiaosheng, Ticaret Müsteşarıyla birlikte geldiği Zonguldak'ta, resmî ziyaret gerçekleştirmesinin yanı sıra kentte elektrik ve maden üzerine çalışma yürüten 3 Çinli firmanın çalışmalarını da yerinde gördü. İlk olarak Zonguldak Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret eden Çin Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Eylük ayında gerçekleştirecekleri ekonomi ve yatırım fuarlarından bahsederek, "Eylül ayında bir yatırım fuarımız var. Ayrıca Urumçi bölgemizde ekonomi ve yatırım alanında bir fuarımız daha olacak. Bu da çok önemli, çünkü ekonomik ve yatırım üzerine bir fuar olacak. Fuarımıza gelirseniz, aynı zamanda Türk yatırımcılar Çin'i tanıma fırsatı bulacaktır." dedi.
Türk heyetini Çin'e davet ederken ilginç bir mesaj veren Büyükelçi Xiaosheng, Hz. Peygamber'in (İlim Çin'de de olsa arayınız) hadisine atıfta bulunarak şunları söyledi: "Hz. Muhammed, çok uzaklarda da olsa gidin bilgi alın diyor. Onun için sizleri Çin'e davet ediyoruz"
Vali Ata'nın, 'İnşallah geleceğiz' demesi üzerine Xiaosheng'in, "İnşallah değil, maşallah geldik diyeceksiniz" şeklinde konuşması, herkesi güldürdü.
-Vali'den Çinli heyete Filyos'a yatırım çağrısı-
Vali Ata da, Zonguldak'ın taşkömürü, demir çelik'in yanı sıra ticaret, turizm ve diğer sektörlerdeki potansiyelinden bahsederek, yakında hayata geçecek Filyos Projesi'nin Çinli otomotiv firmaları için cazip olabileceğini kaydetti. Daha sonra Vali Ata, Büyükelçi'ye dünyaca ünlü Devrek bastonu hediye etti. Büyükelçi Xiaosheng ise, Vali Ata'ya bir kutu porselen tabak takdim etti.