Çatalağzı Beldesi'nde bulunan Eren Enerji'de mühendis olarak çalışan Ereğlili Şenol Yiğit, 3 yıl önce seminerine gittiği Çin'de tanıştığı Nga Man Cheung ile dünya evine giriyor. Elmatepe Mahallesi 1 Nolu Doruk mevkisinde damat Şenol Yiğit'in evinin önünde kına gecesi yapıldı. Şenol Yiğit ile tanıştıktan sonra Müslüman olan ve ismini de Asya olarak değiştiren Nga Man Cheung'u ailesi ve Hong Kong'de bulunan arkadaşları da yalnız bırakmadı. Yöresel oyunlara eşlik eden Çinliler gece boyunca renkli görüntüler ortaya koydu.

Kınada bindallı kostümü giyen ve kendi kültürlerine uygun olduğu için de çok sevdiğini belirten Asya yaptığı açıklamasında, Şenol Yiğit ile tanışmalarının ardından internette görüşmeyi sürdürdüklerini ardından da kendisinin Türkiye'ye Şenol Yiğit'in ise Çin'e geldiğini söyledi. 3 Yıllık görüşmenin ardından evlilik kararı aldıklarını Türkiye'de yaşayacak olmaktan da büyük mutluluk duyacağını belirten Asya, İlk başka Türkçe konuşamadığım için hiçbirşey anlamıyordum çok zor oluyordu. Ben otobüse binerken, insanlar bana yardımcı oluyordu yine bir şeyler satın alırken de insanlar bana yardımcı oluyordu. Türk insanları bana çok meraklı gözlerle bakıyor dedi.

Çin'e seminer için gittiğini ve burada muhasebecilik yapan Nga Man Cheung ile tanıştığını, internet üzerinden görüştüklerini ve ardından buluştuklarını belirten Şenol Yiğit'de, İş icabı yurt dışına çıkıyorum, Çin'de tanıştık internette de görüşmelerimizi devam ettirdik. Böylece kaynaştık en sonunda da birbirimizi sevdik gönül bağladık evlenmeye de karar verdik. Yurt dışına defalarca gidip geldim. Hong Kong'a gittim onlar buraya geldi. Ben ona evlenme teklif ettim o da kabul etti, ailesi ile paylaştı, orada bizim örf ve adetlerimiz gibi olmadı sözleri ile konuştu.

Ellerine kına yakılan, halay çeken ve yerel müziklere eşlik eden Çinliler'e mahalle sakinleri de ilgi gösterdi. Mahalleliler konukların resimlerini cep telefonları ile çekti. Gelin ve damadın kucağına bebek verildi ve hayırlı evlatlarınız olsun temennisinde de bulunuldu.

Çiftlerin düğünü ise 25 Ağustos Cumartesi günü Site Kulüp'de gerçekleştirilecek.