Köseağzı'ndaki tarihi çınara yıldırım düştü. Ayrıca piknikçilerin kontrolsüz yaktıkları ateşler de tehdit oluşturdu.

Kdz.Ereğli ile Kandilli arasında bulunan Köseağzı mevkisinde önceki akşam 22.30 sıralarında tarihi çınar ağaçlarının önünde meydana gelen yangına Orman İşletmesi ve Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiyesi ekipleri müdahale etti. Tarihi ağaçların önünde bulunan çalı çırpının neden yandığı tespit edilemezken,  aynı gece tarihi çınarlardan birine de yıldırım düştü.
Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne 21 Haziran Pazartesi günü sabah 09.00'da haber verilmesinin ardından itfaiye ekipleri söz konusu alanın Orman İşletmesi sorumluluğunda olduğunu belirterek Kdz.Ereğli Orman İşletme Müdürlüğüne bildirdi. Saat 10.00 gibi olay yerine gelen Kdz.Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yaptıkları ilk incelemede tarihi çınar ağacına yıldırım düştüğünü tespit ettiler. Tarihi ağacın kökünün yanmaya devam etmesi gövdesinde de ciddi yanık bulunması üzerine ekipler Orman İşletme Müdürlüğünden arazöz çağırıldı. Söz konusu alana giden yolun girişinin taşlarla kapatılması ulaşım engeli yaratırken, ekipler yoldaki engelleri kaldırdıktan sonra  yangına müdahale edebildiler. Yaklaşık 40 dakika soğutma işlemi gerçekleştiren Kdz.Ereğli Orman İşletmesi Müdürlüğü ekipleri tarihi çınar ağaçlarının çevresinde de inceleme gerçekleştirdiler.
Öte yandan Köseağzı mevkisinde pek çok noktada denize girmek için gelen vatandaşların yaktıkları ateşler zaman zaman büyük tehlike yaratıyor. Vatandaşların ormanlık alanda ateş yakmamalarının kesinlikle yasak olduğu belirtilirken bu konuda vatandaşın da duyarlı davranması istendi.