- Ereğli ilçesinde 2 yıl önce eşini öldürüp kayıp ihbarında bulunduğu iddiasıyla tutuklanan kadın ve gönül ilişkisi yaşadığı öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi
 

Ereğli'de 2 yıl önce eşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kadın ve gönül ilişkisi yaşadığı öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Kavaklık Mahallesi'nde 2 yıl önce ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunulan 3 çocuk babası Mevlüt Bilen'in (46) tutuklu eşi Ayşe Bilen ile gönül ilişkisi yaşadığı öne sürülen Numan Bekar, maktulün yakınları ve taraf avukatları katıldı. 

Maktulün kızı Merve Bilen, babasını görenler olduğunu iddia ederek, “Bu nedenle öldüğüne inanmıyorum. Ayrıca, babam bizlere iyi davranmazdı. Sarhoşken yanımızda çırılçıplak dolaşacak kadar bilincini kaybediyordu. Babam bana tüfek çekip, ‘Senin ölümün benim elimden olacak.’ derdi. Yine babam, ”Kendimi öldüreceğim, cesedimi bile bulamayacaksınız. Maaşımı yedirmeyeceğim size” diye konuşurdu. Bu nedenle intihar ettiğini bile düşündüm” dedi.

Daha önce verdiği ifadelerdeki çelişkilerin anımsatılması üzerine Merve Bilen, “Karakoldaki ifadem polis zoruyla verdiğim ifadedir. Şenol adındaki polis, 3 kardeşim ve annemle cezaevine gireceğimizi söyleyip psikolojik baskı yaptı. Hazır bulunan avukatı da polis çağırdığı için orada öyle ifade verdim. Beni avukat yönlendirerek öyle söyletti. Poliste okunan ifademi baskı altında verdiğimden kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.

Tanık Nurcan Bilen de ailenin alt katlarında oturduğunu anlatarak, şunları dile getirdi:

“Ağabeyim Mevlüt'le yengemin konuşmalarını duydum. Bunlar konuşurken ağabeyim Mevlüt, “Ayşe git” diyerek üç kez tekrarladı. Sonra yengem, “Mevlüt neden böyle yapıyorsun? Kalsam suç, gitsem suç” dedi. Konuşma ilerledikçe birbirlerine hakaret etmeye başladılar. Sonra yengem bir ara, “Bak Mevlüt, seni boğarım” dedi. Bunların birbirlerine bir şey yapacağı düşüncesiyle eşimin yanına gittim. Eşime, “Aşağıda kavga var, gidelim Muharrem” dedim. Bunun üzerine eşim telefonla ağabeyini aradı. Telefonu açan yengem ağabeyimin uyuduğunu, şimdi telefona veremeyeceğini eşime söylemiş. Telefonu kapattıktan sonra seslerin kesilmediğini anladım. Kayınbiraderim Mevlüt’ün sesi hani birinin ağzını kapatıp, boğmaya çalışırsınız ya kesik kesik, inilti şeklinde geliyordu. Daha sonra bir erkek sesi duydum. “Boşuna çırpınma, kurtulamazsın” diyordu. Daha sonrasında uyumuşum, gerisini hatırlamıyorum.”

Ayşe Bilen’in heyetten söz alarak, “Eşimle tartışmalarımızda muhakkak birileri çıkar, gelirdi.  O akşam tanık Nurcan Bilen sesleri duymuş, neden çıkıp gelmemiş” diye sorması üzerine Nurcan Bilen, “Telefonla aradığımızda kendisi bize ağabeyimin uyuduğunu söyledi” diye cevap verdi.

Maktulün kardeşi Muharrem Bilen de “Ağabeyimle görüşmek isteyip alt kata inip odasına baktığımda orada olmadığını ama cüzdanı, telefonu, saati, her şeyinin olduğunu gördüm. Çocuklar pazartesi günü babalarını görmediklerini söyleselerdi, ağabeyimin gerçekten kaçmış olabileceğini düşünebilirdik” ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Ereğli'nin Kavaklık Mahallesi'nde 2012'de Mevlüt Bilen'in kaybolmasıyla ilgili incelemede cinayet bulgularına rastlanması üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ayşe Bilen'i 9 Ekim 2013'te gözaltına almıştı. Cinayete yardım ettiği öne sürülen Numan Bekar'ın başka suçtan cezaevinde olduğu belirlenmiş, Bilen'in cesedine ise ulaşılamamıştı. (AA)