"Mahkeme Deniz Boyraz'a önce 'kasten adam öldürmek' suçundan iki kez ömür boyu hapis cezası vermiş bu ceza 'duruşmalardaki iyi hali' gözetilerek 25'er yıldan toplam 50 yıla indirilmiş, daha önceki duruşmada tahliye edilen baba Ali Boyraz da, 'delilleri gizlemek' suçundan 1 yıl hapis cezası almıştı"

 

"Gizem Tunç'un ailesinin yanı sıra öldürülen taksici Murat Erdoğan'ın annesi de sanığın 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası almasını bekliyordu. Bize ulaşan bu karar bizleri üzmüştür. Bu Yargıtay Savcılığının görüşüdür sonuçta. Nihai kararı Yargıtay 1. Ceza Dairesi verecektir. Bizce dosyada cezalardan hiç indirim yapılmaması ve öldürme suçundan beraat eden sanığın da bu suçtan mahkumiyetine karar verilmesi gerekmektedir"

 

 

Kdz.Ereğli'de, 21 yaşındaki Gizem Tunç ve sevgilisi olduğu iddia edilen 29 yaşındaki taksi şoförü Murat Erdoğan'ı bağ evinde öldürüp, Gizem'in ellerini kesen 22 yaşındaki Deniz Boyraz, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada mahkeme heyeti "duruşmalardaki iyi hali" gözeterek indirime gitmiş ve 25'er yıldan toplam 50 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

 

DELİLLERİ GİZLEMEK SUÇUNDAN 1 YIL HAPİS CEZASI

Zonguldak 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz yıl 5 Eylül tarihinde görülen karar duruşmasında Deniz Boyraz'a önce 'kasten adam öldürmek' suçundan iki kez ömür boyu hapis cezası vermiş sonra da bu ceza 'duruşmalardaki iyi hali' gözetilerek 25'er yıldan toplam 50 yıla indirilmiş, daha önceki duruşmada tahliye edilen baba Ali Boyraz'a da, 'delilleri gizlemek' suçundan 1 yıl hapis cezası vermişti.

 

KARARI ÇOK BULDULAR İTİRAZ ETTİLER

Öldürülen Gizem Tunç'un aile avukatı Yılmaz Efe, yaptığı açıklamasında, Mahkemenin verdiği karara sanıklar Deniz Boyraz ve Ali Boyraz'ın verilen kararı çok, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, baba Yunus Tunç, Dilara Tunç ve Gül Kapuzusuz'un da verilen kararı az bularak temyiz ettiğini söyledi.

 

KARAR TEBLİĞ EDİLDİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının yapılan temyizleri 11 Nisan 2016 tarihinde görüştüğünü ve aldığı kararı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Serdar Kütahya imzalı kendilerine tebliğ ettiğini belirten öldürülen Gizem Tunç'un aile avukatı Yılmaz Efe, yaptığı açıklamasında şunları söyledi: "Yapılan temyizlerle ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kararın tebliğ tarihinden itibaren 1 haftalık yasal itiraz süresini kaçırdığı için bu başvurusunun Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedildi. Gizem Tunç'un ailesinin yanı sıra öldürülen taksici Murat Erdoğan'ın annesi de sanığın 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası almasını bekliyordu. Bize ulaşan bu karar bizleri üzmüştür. Bu Yargıtay Savcılığının görüşüdür sonuçta. Nihai kararı Yargıtay 1. Ceza Dairesi verecektir. Daire, savcının görüşünden farklı olarak da kararı bozabilir. Sanırım yıl sonuna kadar da Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararı açıklayacaktır. Bizce dosyada cezalardan hiç indirim yapılmaması ve öldürme suçundan beraat eden sanığın da bu suçtan mahkumiyetine karar verilmesi gerekmektedir. Zira çok vahşice işlenmiş ve toplumda infial uyandırmış bir olaydır"

 

KESTİĞİ ELLERİ ÇÖPE ATMIŞ

Efe ayrıca Deniz Boyraz'ın ormanlık alanda cinayetin ardından delil bırakmamak için vahşice Gizem Tunç'un kestiği elleri çöpe attığını söylediğini de belirterek, "Uzun süre bu vahşet konuşuldu, kayıp eller arandı ama bulunamadı. Olayı gerçekleştiren Deniz Boyraz delil kalmaması için vahşice kestiği elleri çöpe atmış" dedi.

 

TUNÇ VE ERDOĞAN CİNAYETİ

Ereğli'de Uzun Mehmet Mahallesi Radar mevkisindeki bir barakada 9 Eylül 2013'te taksici Murat Erdoğan'ın, yakınındaki ormanlık alanda ise elleri kesilmiş halde Gizem Tunç'un cesedi bulunmuştu.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada genç kızın erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen Deniz Poyraz, cinayet şüphesiyle Denizli'deki askeri birliğinde gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Delilleri karartmaya çalıştığı iddiasıyla zanlının babası Ali Boyraz hakkında da tutuklama kararı verilmişti.

Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesinin otopsi raporunda, Tunç'un ellerinin öldürüldükten sonra bileklerinden kesildiği belirlenmişti. 

Yargılama sonucunda mahkeme heyeti, kasten adam öldürmek suçundan iki kez müebbet hapse çarptırdığı sanığın cezasını, duruşmadaki iyi halini göz önüne alarak 50 yıl hapse düşürmüş, sanığın babası Ali Poyraz'a da bir yıl hapis vererek hükmün açıklanmasını geri bırakmıştı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)