Bir kişiyi darp ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, 7 yıl 2 ay hapis cezası verildi.  Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, arkadaşı Murat Öztürk'ü öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Metehan Bayraktar ile taraf avukatları ve yakınları katıldı. Sanık Bayraktar ifadesinde, kazaya neden olduğu için üzgün olduğunu belirterek, beraatını talep etti.

Bu arada Adli Tıp Kurumundan gelen raporda da "Öztürk'ün, Bayraktar'ın kullandığı aracın arkasında asılı vaziyette bulunduğu ve aracın tamponundan düşmesi sonucu hayatını kaybettiğinin belirlendiği" ifade edildi. 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Metehan Bayraktar'ın, "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 7 yıl 2 ay hapsine hükmetti.


- Olay 

Ereğli ilçesinin Kocaali Mahallesi'nde, 29 Mayıs 2016'ta, yol kenarında bir kişinin hareketsiz yattığını gören vatandaşlar durumu emniyet ve sağlık ekiplerine bildirmiş, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılan Murat Öztürk (33), yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. 

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Murat Öztürk'ü döverek öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden Metehan Bayraktar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.


(AA)