Zonguldak'ta, Türk Telekom İl Müdürlüğü çalışanı Mehmet Akça'nın öldürülmesiyle ilgili 8 kişi gözaltına alındı. Cinayetin kan davası nedeniyle işlendiği iddia edildi. 
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Türk Telekom arıza servisinde çalışan Mehmet Akça'nın 17 Mart 2010 da sabah işe gittiği saatlerde öldürülmesi olayı ile ilgili soruşturmasını sürdürdü.  
Meşrutiyet Mahallesi'ndeki merdivenlerde tabancayla öldürülen Mehmet Akça'nın kan davası nedeniyle öldürülebileceği iddiası üzerine ekipler alarma geçti.
Mehmet Akça'nın kardeşi A. Akça'nın üç yıl önce bıçakla öldürdüğü Ali Ö.'nün yakınları tarafından öldürülebileceği ihtimali üzerinde duran ekipler, Zonguldak ve Trabzon'da eşzamanlı operasyon yaptı. 
Mehmet Akça'nın, üç yıl önce öldürülen Ali Ö.'nün ağabeyi  Osman Ö. tarafından öldürüldüğü iddia edildi.
Operasyonda Osman Ö., teyzesinin oğlu Erol K. Trabzon'da yakalandı. Zonguldak'ta ise Ergün Ö., Kerim B., Tuncay B., Köksal B., Ahmet B. ve Ekrem Ö. yakalandı.
Mehmet Akça'yı öldürdüğü iddia edilen Osman Ö.'nün olay günü Trabzon'a gittiği öğrenildi. 
Zanlıların olaydan önce olay yerinde keşif yaptığı öne sürülürken yapılan aramalarda cinayetin işlendiği silah ve 4 ruhsatsız tabanca ile 2 av tüfeği ele geçirildi. Zonguldak Adliyesi'ne getirilen şahısların savcılıkta sorgulaması sürüyor. 
Öte yandan Mehmet Akça'nın 17 Mart 2010 da öldürülmesi ile olayı işlediği ve olaya karıştığı iddia edilen zanlıların 17 Nisan 2010 da  yakalanması dikkat çekti.