2012 yılı Eylül ayında Ereğli’nin Kavaklık mahallesinde kayıp ihbarı yapılan 3 çocuk babası Muhasebeci Mevlüt Bilen’in olayı çözüme kavuşuyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine Timur Özgen’in atanmasının ardından dosyanın yeniden ele alınması talimatını vermesi üzerine polis, Mevlüt Bilen’in öldürüldüğünü tespit etti.

 

Mevlüt Bilen’in eşi Ayşe Bilen’in ifadesini alan polis, olaydan şüphelenerek ifadesini aldığı herkesin telefonlarını teknik ve fiziki takibe aldı.

 

Polis, teknik takipte Mevlüt Bilen’in büyük kızı Merve B.’nin nişanlısına geçtiği ‘Bu olaydan çok korkuyorum’ mesajı üzerine harekete geçti ve aileyi tekrar sorguya aldı. Bu süre içerisinde Mevlüt Bilen’in eşi Ayşe B.’yi de takip eden polis olaydan sonra başka bir suçtan cezaevine giren N.B. ile yasak ilişki yaşadığını tespit etti. Ereğli Adliyesi’ne çıkarılan Ayşe B. Ve başka bir cezadan dolayı cezaevinde bulunan N.B. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

Soruşturmayı sürdüren polis Mevlüt Bilen’in 2 kızı ve büyük kızlarının nişanlısı olduğu belirtilen O.B.’yi gözaltına aldı, ilk sorgusunun ardından Ereğli Adliyesi’ne çıkarıldı. Nöbetçi mahkeme, cinayet olayına yardım ve yataklık etmek suçundan 3 kişi tutuklayarak cezaevine koydu.

 

Olay ile ilgili ise soruşturma sürüyor.