Zonguldak'ta, 112 Acil Komuta Merkezi'ne gelen asılsız ihbarların yanı sıra bayan personeli cinsel içerikli taciz eden ve hakkında belgelerle Cumhuriyet Savcısı'na suç duyurusunda bulunulan tacizciye 15 ay hapis cezası verildi.

Devrek'e bağlı Eğerci beldesinde oturan 46 yaşındaki Yıldırım K. hakkında, Zonguldak Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Komuta Merkezi'ni arayarak cinsel içerikli hakaret ettiği iddiasıyla, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu.
Cinsel içerikli hakarete maruz kalan sağlık kurumu personeli, açılan ilk davayı kazandı. 2011 yılının ocak ayındaki suç duyurusu üzerine jandarma tarafından gözaltına alınan Yıldırım K., suçlamayı kabul etmemiş ve serbest bırakılmıştı. Ancak, savcılığın hazırladığı iddianame doğrultusunda Yıldırım K. hakkında dava açıldı.
Zonguldak 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada suçlamayı kabul etmeyen Yıldırım K., mahkemeye sunulan telefon kayıtları üzerine 15 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kamu personeline cinsel içerikli hakaretlerde bulunmak suçundan yargılanan Yıldırım K., hapis yatacak.
Öte yandan bir ay önce 112 Komuta Merkezi'nin açılışında konuşan Zonguldak Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Rüstem Albayrak ise bu tür olayların karşılıksız kalmadığını belirtmişti. 112 hattına gelen çağrıların büyük bir bölümünü asılsız ihbarların oluşturduğunu yineleyen Sağlık Müdürü Rüstem Albayrak, bu konuda savcılık ile ortak çalışma yapılarak asılsız ihbar yapanların ortaya çıkarıldığını ifade etmişti. Asılsız ihbarların çok olduğunu anlatan Albayrak, açıklamasında şunları söyledi: "Bize gelen çağrıların
önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Halkımızı özellikle bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz. Çünkü, bu çağrı kendileri için de gelebilir. Burası arandığında komuta kontrol merkezi asılsız ihbarlarla gereksiz yere meşgul edilirse 112 hattının o sırada gerçekten ihtiyacı olan hastaya ulaşması o nispette gecikecektir. Gerçek olan hasta acil ihtiyaç o gereksiz yere komuta kontrol merkezini meşgul edebilir. Hepimizin bu acil hizmetleri hassas kullanması gerekir. Buraya yapılan her çağrı en ince
noktasına kadar kayıt altına alındığı için bu tür asılsız çağrılarla ilgili yasal işlemleri yapmaktayız. Asılsız ihbarlar belirleniyor. Savcılık ile birlikte bunlar inceleniyor. Rahatsız eden kişilerle savcılık bu konuda işlemleri yürütüyor. Ama kesinlikle karşılıksız kalmıyor. Bizim de bu konuda en ufak bir müsamahamız kalmıyor."
Davanın sağlık personelinin lehine sonuçlanması üzerine örnek göstermesi sebebiyle, 112 personelini telefonla taciz ettiği telefon kayıtlarıyla tespit edilen diğer tacizciler hakkında da suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.