Antalya Ticaret Borsası emekli olan Anadolu Ajansı Bölge Müdürü ile ekonomi muhabirine plaket vererek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 

 

Mesleğe Zonguldak'ta başlayıp Antalya'da son veren Fikri Cinokur Kdz. Ereğli'ye dönüyor.

 

* 1 Temmuz 2011’den itibaren emekliye ayrılan Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Şennur Erdoğan ile ekonomi muhabiri Fikri Cinokur, veda ziyaretleri kapsamında Antalya Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, ATB Başkan Yardımcısı Recep Özkul, yönetim kurulu üyeleri Mahmut Ruhi Alpagot, Halil Bülbül ve Cüneyt Doğan’ın bulunduğu ziyarette, Ali Çandır Şennur Erdoğan’ın Antalya’da haberciliğe yeni bir soluk getirdiği belirterek, emekleri için teşekkür etti. Ekonomi alanında yaptığı haberlerle sektörün sesi olan Fikri Cinokur’a da teşekkür eden Çandır, ‘’Sizler bizlerin sesi oldunuz. Antalya basınına verdiğini katkı nedeniyle sizlere teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

Şennur Erdoğan, ATB’nin yaptığı çalışmaları kamuoyu ile paylaşmaktan duydukları mutluluğu dile getirirken, Fikri Cinokur, büyük bir ekonomik potansiyele sahip Antalya’da ekonomi haberlerini yapmaktan her zaman keyif aldığını ifade etti.

 

Ziyaretin ardından Ali Çandır, Hüseyin Cahit Kayan ve yönetim kurulu üyeleri AA Bölge Müdürü Şennur Erdoğan ve ekonomi muhabiri Fikri Cinokur’a plaket verdi.

 

FİKRİ CİNOKUR KİMDİR?

 

*Bilindiği gibi Fikri Cinokur gazeteciliğe  1978 yılında Türkiye'de yayınlanan Demokrat Gazetesi'nin Kilimli muhabiri olarak başladı.

 

*Cinokur, 12 Eylül 1980'de 2 yıl boyunca Donanma Komutanlığı Sıkıyönetim Mahkemesi'nde yargılandı ve berat etti.

 

*Cezaevinin ardından askerlik görevini yapan Fikri Cinokur, 1986 yılında Zonguldak'ta yayınlanan İnanış Gazetesi'nde  profesyonel gazeteciliğe başladı.

 

*İnanış Gazetesi'nde bir yıla yakın görev yapan Cinokur, daha sonra Kdz. Ereğli'de yayınlanan Hakimiyet Gazetesi'nde Genel yayın Yönetmenliği ve yazı İşleri müdürlüğü yaptı.

 

*Kdz. Ereğli'de görev yaptığı süre içinde Hürriyet Haber Ajansı (HHA) muhabirliği de yapan Cinokur, 1988-1992 yılları arasında HHA Zonguldak Bürosu'nda görev yaptı.

 

*Cinokur, 1 Temmuz 1992 yılından itibaren Anadolu Ajansı Zonguldak Bölge Müdürlüğü'nde iş başı yaptı.

 

*1 Eylül 1997 yılında Antalya'ya tayin oldu.

 

*Antalya'da Anadolu Ajansı'nda Ekonomi alanında görev yapan Fikri Cinokur, 1 Temmuz 2011 tarihinde meslek hayatını noktaladı.

 

*Fikri Cinokur,  Kdz. Ereğli’den Hatice Cinokur ile evli, Deniz Canberk (21) ve İpek (11) adında iki çocuğu bulunuyor.

 

*Cinokur, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesi ve sarı basın kartı sahibidir.